Terug

Deel deze pagina:

Plan van KNVB en Eredivisie CV, uitspelen seizoen

Door Redactie 11 reacties

De KNVB heeft met de Eredivisie CV intentie uitgesproken het seizoen af te maken. Er is vandaag een video vergadering geweest met vele belanghebbenden meldt VI. De KNVB hoopt dat de clubs in mei weer mogen beginnen met trainen. In Duitsland gebeurt dat al.

De bedoeling is dat medio juni het seizoen wordt hervat met de twee inhaalwedstrijden van FC Utrecht tegen Ajax en AZ tegen Feyenoord. Vanaf 19 juni beginnen de resterende acht speelronden. De bekerfinale tussen Feyenoord en FC Utrecht zal eveneens nog worden geagendeerd. De play-offs worden ingekort tot één wedstrijd in plaats van een uit en thuisduel.

De KNVB beoogt met de mogelijke herstart te voldoen aan de eisen van de UEFA, dat bij monde van voorzitter Ceferin gedreigd heeft met uitsluiting van clubs aan de Europese toernooien voor het seizoen 2020/21.

Voorlopig is het afwachten tot eind april. Volgende week is er opnieuw een videocall met de UEFA. Op 21 april neemt de overheid een beslissing over het vervolg na 28 april.

Reacties:
Nachtwacht08-04-2020 om 14:26

Tenenkrommend hoeveel gezag de UEFA heeft en hoe braaf, slaafs de KNVB daar achteraan hobbelt.

Jay08-04-2020 om 16:01

Ik ben hier ontzettend blij mee. Liever voetbal zonder publiek, dan helemaal geen voetbal. De FC zien spelen en strijden voor een play off plek, vind ik leuker dan een negende plek na 26 wedstrijden. De veiligheid staat natuurlijk voorop, maar als de competitie uitgespeeld kan worden, moet dat toch altijd gedaan worden?

En mensen die beren op de weg zien met aflopende contracten, het is een bijzondere situatie waar bijzondere oplossingen voor nodig zijn. Laat alle contracten 'gewoon' doorlopen tot en met het einde van dit voetbalseizoen. Kans op blessures was er normaal gesproken ook geweest.

Enige lastige punt is het salaris. Stel Mike te Wierik zou bij zijn nieuwe club een keer zoveel gaan verdienen, maar moet tot augustus bij FC Groningen blijven spelen, wie betaald dit tekort aan salaris? 

appie happie08-04-2020 om 18:53

Uwv ????

Buddy08-04-2020 om 21:39

Betaald voetbal is voor (het) publiek. Is voetbal zonder publiek niet mogelijk, stoppen en seizoenkaarthouders schadeloos stellen

 

 

 

Zeeman09-04-2020 om 12:08

Niks schadeloos stellen, daar help je de fc niet mee, je helpt je club door juist geen geld terug te vragen voor de gemiste wedstrijden.

En als je de club wilt helpen, bestel je alvast weer een seizoenkaart voor het volgend seizoen, dat heb ik nml wel gedaan.

Ollie Wollie09-04-2020 om 12:20

Juist! Helemaal eens met Zeeman. Het is nu niet goed om de verwende klant-is-koning consument uit te hangen, maar juist om SUPPORTER te zijn.

brummie08-04-2020 om 22:37

Seizoenkaarthouders schadeloos stellen? Dit lijkt naast juridisch, ook financieel lastig te bewerkstelligen voor de club. Dit lijkt me ook een geval van overmacht. Mag toch hopen dat de meeste supporters enig loyalititeitsgevoel hebben in de deze trieste tijden.  Je seizoenkaart is al betaald, in mijn geval scheelt het benzine en eten/drinken in het stadion dat je nu uitspaart. 

Verder vind ik seizoen afmaken zonder publiek een prima optie, mits het gezondheidstechnisch verantwoord is en RIVM/overheid hier groen licht voor geeft. 

Wellicht duurt het nog maanden voordat we überhaupt weer met zn allen in een stadion mogen komen. Dan vind ik voetbal zonder publiek en live op TV op dit moment de beste optie. Beter iets dan niets. 

 

JPS09-04-2020 om 10:17

Helemaal mee eens. Clubs of het nu betaald voetbal is of amateurs - iedere club heeft het moeilijk en helaas is dit echt een force majeur voor de club

Rooie09-04-2020 om 10:49

Er zijn nu veel belangrijkere zaken aan de orde dan voetbal. Solidariteit is van groot maatschappelijk belang en dus ff geen voetbal.

tante jannie09-04-2020 om 11:36

stelletje onbenullen bij de knvb, er wordt niet meer gevoetbald. richt je op het nieuwe seizoen en hopen dat je in sep/okt kan beginnen (misschien zonder publiek, richt je daarop) Voetbal met publiek, festivals etc.. is laatste wat open gaat.

Zeeman09-04-2020 om 13:10

Zie net op VP dat Matusiwa in de belangstelling staat bij PSV en ook bij Reims en Augsburg.

Dus die zijn we straks ook kwijt. Ben toch wel benieuwd wat hij gaat opbrengen.

Wordt wel een leegloop zo en is er veel werk aan de winkel voor Fledderus.

appie happie09-04-2020 om 14:16

5 miljoen 

A Matter of Honor09-04-2020 om 16:47

Tegen elkaar uitspelen, lijkt mij beter Appie. Niet direct een prijs noemen,laten ze maar bieden dan komt er misschien een nog wel hoger bedrag uit de hoge hoed. Maar wel naat het buitenland laten gaan want PSV schijnt ook belangstelling te hebben. Niet doen dus, de "verkoop" van Doan naar die armoedzaaiers in Eindhoven staat nog vers op het netvlies.

Fan op afstand09-04-2020 om 16:54

Hoe kun je voetballen als je 1,5 meter van elkaar moet blijven? En als er voor de voetbal een uitzondering gemaakt wordt, hoe doe je dat met andere contact sporten? Wat een discussie. Sport is een bijzaak. Eerst maar eens die virus de nek omdraaien, de economie weer aanzwengelen zodat bedrijven weer kunnen sponsoren en mensen hun werk behouden zodat ze weer naar o.a. de voetbal kunnen in de loop der tijd.
Deze van Matusiwa had ik niet echt op gerekend en zou jammer zijn als hij verkocht zou worden. Indien hij wel vertrekt mag er wel redelijk voor betaald worden. Er zijn gelukkig verschillende clubs die belang zouden hebben. Maar we moeten realistisch blijven op dit moment want hoofdprijzen gaan zeker dit seizoen niet meer betaald worden. Fledderus heeft hopelijk een lange lijst met eventuele goede aanwinsten voor onze FC. Vrees dat hij die wel nodig gaat hebben.

Marco10-04-2020 om 07:33

Volgens het KNVB reglement is er pas een kampioen als het volledig programma is gespeeld. 

Kans dat virus in zomer is verdwenen is nul. 

Hierdoor wel probleem met verdeling TV gelden en Europese afvaardiging. 

Sportief lijkt voor Groningen het eind van de competitie net op tijd te komen. Resultaten waren minder aan het worden. Wanneer we nog uit tegen RKC hadden gespeeld hadden we mogelijk nog hoger gestaan op de ranglijst.

Plaaze19-04-2020 om 11:11

Dit gaat allemaal over uitspelen of niet. Gaat natuurlijk nooit gebeuren, maar wat gaat er gebeuren met seizoenskaarten voor komend seizoen? Je moet voor 25 mei beslissen over terugkopen van eigen plaats, maar ik denk dat er in 2020 geen wedstrijden met 15000 man op de tribune gespeeld gaan worden.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!