UPDATE Jong FC Groningen - Quick Boys inclusief foto's

Door Wouter Pauwels 1 reactie

Vierde gelijkspel van Jong FC Groningen op Corpus den Hoorn

Op een zeer nat veld van Corpus den Hoorn speelden de mannen van Alfons Arts voor de 4e keer dit seizoen gelijk en dat tegen een op voorhand sterke tegenstander als Quick Boys uit Katwijk. Opvallende verschijning in de technische staf bij Quick Boys was Dirk Kuijt. De eerste helft was een vlakke vertoning van beide kanten met weinig kansen. De grootste kans was voor Quick Boys en de meeste mogelijkheden waren voor Jong FC Groningen. In de rust moest Alfons Arts zowel Lars Kramer als Tim Riksman wisselen omdat zij zondag aansluiten bij de eerste selectie van Ernest Faber. Twee jonkies uit de onder 19 kwamen voor hun in de plaats in de vorm van Luka Prljic en Talmahoe Sopacua. Beide jongens hadden de vrijdag ervoor een hele wedstrijd gespeeld in de onder 19 tegen Feyenoord en met 2-0 gewonnen. Vermoeid waren de jongens zeker niet want ze draaiden moeiteloos mee. In de tweede helft zat er veel mneer actie en strijd in de wedstrijd en FC Groningen domieerde de tweede helft. Ook hier waren de beste mogeklijkheden voor de Groningers. In de 75ste minuuut gaf David Browne de bal voor vanaf de linkerkant en verdediger Dennis van der Plas wilde de bal wegwerken maar hij raakte de bal helemaal verkeerd en zo vloog de bal achter keeper Jesper Hogedoorn, 1-0. Direct in de volgende aanval van de Groningers had David Browne de 2-1 op de schoen maar hij miste vrij voor de keeper en in de tegenaanval bracht Delano a Cohen met een rare boogbal de stand in evenwicht 1-1. Na de gelijikmaker kreeg FC Groningen via o.a. Gerald Postma en Tom van de Looi nog grote kansen om de winst binnen te halen maar dat lukte niet en zo bleef het 1-1. Het vorig seizoen speelden beide ploegen ook 2x gelijk tegen elkaar en nu dus weer. Trainer Alfons Arts was niet tevreden met de puntendeling vertelde hij aan FCG Radio want hij vond dat zijn ploeg de winst had verdiend. Hij was wel heel trots op zijn jongens doordat ze heel veel strijd, passie en beleving hebben geleverd en goed voetbal hebben gespeeld. Het is alleen jammer dat de jongens zichzelf niet hebben beloond met de winst zei hij. Ook aanvoerder Michael Breij was niet tevreden over de uitslag want ook hij vond dat FC Groningen te min had gekregen.