Strijdend FC Groningen capituleert in de extra tijd, 3-2 verlies in Alkmaar

Door Redactie 7 reacties

Wat een zure nederlaag! In de extra tijd onderuit. FC Groningen vocht voor wat het waard was. De ruststand was 0-0. De gasten zaten prima in de wedstrijd. Er werd compact verdedigd, de weg naar voren werd gezocht daar waar mogelijk was en er waren kansen. In de tweede helft kwam het op een 2-0 achterstand door doelpunten van Svensson (in de 53e minuut) en Til (in de 66e minuut). De wedstrijd leek daarmee definitief gespeeld. Twintig minuten voor tijd schoot Tom van Weert de aansluitingstreffer binnen en Ritsu Doan scoorde 7 minuten voor tijd fenomenaal de 2-2 achter Bizot. In de 92e minuut kopte Jahanbakhsh een corner tegen het net. Een anti climax!

eerste helft
Het eerste doelgevaar kwam op naam van FC. Een indraaiende hoekschop van Juninho Bacuna werd door Bizot weggestompt. Kort daarna kreeg Grunn een vrije trap. Het schot van Juninho Bacuna ging over doel. De thuisploeg nam het initiatief over. Op aangeven van Idrissi schoot Jahanbakhsh ruim over. Een paar minuten later pakte Sergio Padt een harde voorzet van Jahanbakhsh. Ajdin Hrustic was dichtbij de 0-1. Een laaggenomen corner van Juninho Bacuna scheerde door de Alkmaarse zestien, de bal werd naast geschoten. Aan de andere kant van het veld miste Weghorst een grote kans, de bal (werd deze van richting veranderd?) rolde voorlangs en naast.

Halverwege het eerste bedrijf was ook Jahanbaksh wel heel dichtbij de openingstreffer. Met een individuele actie passeerde de aanvaller een paar Groningers en schoot van dichtbij hard over. De druk nam toe. Sergio Padt keerde het schot van Ouwejan en tikte (rebound) in tweede instantie de bal over de lat. Ook Koopmeiner's inzet werd gestopt.

Juninho Bacuna kreeg een gele kaart na een "reparatie" overtreding. De Alkmaarders bleven drukken, de gasten stonden compact. Zeefuik onderscheidde zich met een prima blok voordat Idrissi gevaarlijk kon worden. Uit de tegenstoot die in een hoekschop eindigde was FC Groningen dichtbij de 0-1. Op aangeven van Ritsu Doan kopte Mike te Wierik op de paal.

tweede helft
De wedstrijd ging op en neer. Er ontstonden mogelijkheden voor van de Looi en Memisevic na een corner. En dan opeens viel de 1-0. AZ zette een aanval op waarin Svensson die een aanval opzette, het eindstation was met een hakbeweging achter het standbeen. Aan de overzijde van het veld tikte Bizot de omhaal van Mimoun Mahi over de lat. Op aangeven van de ver doorgekomen van Midtsjö schoot Jahanbakhsh naast.

Bizot pakte een indraaiende bal van Ajdin Hrustic. Een schot van Jahanbakhsh draaide over het doel van Sergio Padt. In de 65e minuut werd het 2-0. Til was vrijgespeeld en schoot in. Sergio Padt redde in eerste instantie met één hand, de rebound bleek niet meer al te moeilijk. De wedstrijd leek definitief gespeeld. Janhanbakhsh kreeg de mogelijkheid op 3-0 maar schoot kansrijk over. Ook Weghorst kreeg via een corner een dot van een kans. En uit het niets (een afstraffing hing op dat moment in de lucht) viel de 2-1. Ritsu Doan stoomde het zestienmeter in en bereikte Tom van Weert die zwaar werd vastgehouden maar knap inschoot.

Ludovit Reis maakte zijn opwachting voor Juninho Bacuna. Van Overeem kwam in het veld voor Til. Weghorst kreeg een kans maar kopte naast. Svensson had last van een blessure, van Overeem loste hem af. Ajdin Hrustic werd vervangen voor Jesper Drost.

FC Groningen bleef strijden en er in eenn resultaat geloven. De druk werd opgevoerd. Op de rand van de zestien hield Ritsu Doan een paar verdedigers bezig om daarna vernietigend uit te halen. Wat een goal! 2-2, kopen die man!!! Jahanbakhsh was nog dichtbij de 3-2, de bal werd via Sergio Padt over de lat getikt. De corner leverde niets op. Uriel Antuna verving Mimoun Mahi. Zeefuik ging op de bon na te stevig doorkomen op Ouwejan.

Er kwamen 3 minuten extra bij. Sergio Padt keerde een bal van Weghorst. AZ kreeg een hoekschop en daarna nog één die werd ingekopt door... Jahanbakhsh, 3-2...  Een deceptie! Mike te Wierik ging nog op de bon. Daarna zat de wedstrijd er op.

Opstelling AZ: Bizot, Svensson, Hatzidiakos, Wuytens, Ouwejan, Midtsjö, Til, Koopmeiners, Jahanbakhsh, Weghorst, Idrissi

Opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te wierik, Memisevic, Warmerdam, Doan, van de Looi, Mahi, Bacuna, Hrustic, van Weert