Terug

Deel deze pagina:

[Bijgewerkt dinsdag 20 juni] Programma voorbereiding seizoen 2017/18

Door Redactie 9 reacties

Er staan acht oefenwedstrijden op het programma in aanloop op het nieuwe seizoen, de eerste drie wedstrijden wordt er geoefend tegen amateurclubs. De agenda ziet er (voorlopig) als volgt uit:

Update dinsdag 20 juni -  FC Groningen oefent tegen het Spaanse Grenada CF bericht het DvhN in plaats van Everton. De Spaanse ploeg is onlangs gedegradeerd uit de Primera Division. Zij bereiden zich (onder meer) in Wolfheze voor - op het nieuwe seizoen. 

Woensdag 5 juli 19.00 uur in Warffum
RWE Eemsmond - FC Groningen 

Vrijdag 7 juli 19.00 in Winsum
VV Winsum - FC Groningen

Zondag 9 juli 15.00 in Annen
VV Annen - FC Groningen

Vanaf woensdag 12 t/m 19 juli is er een trainingskamp in Duitsland. De bedoeling is dat er op zaterdag 15 juli wordt geoefend 
tegen SV Rödinghausen (Regionalliga West) en op woensdag 19 juli tegen VFL Bochum (tweede Bundesliga) van trainer Gert Jan Verbeek. 

Zaterdag 22 juli  17.00 uur Noordlease Stadion
FC Groningen - Grenada CF

Zaterdag 29 juli 16.00 uur Gjaltema stadion Veendam
FC Groningen - FC Emmen

De online kaartverkoop start vrijdag 7 juli om 9.00 uur via de clubsite. Op de wedstrijddag zijn de kassa's om 14.30 uur open. Kaarten kosten 12 euro op de hoofdtribune. Op de andere lange zijde (Oosttribune) is de prijs 9 euro voor volwassenen en betaalt de jeugd van 4 tot en met 12 jaar 4 euro.

In de eerste week van augustus komt er nog een oefenwedstrijd bericht de clubsite. (Tegenstander nog niet bekend) 

De Open Dag is op zondag 6 augustus. 

Reacties:
luukie7030-05-2017 om 18:25

Leuk hoor een oefenwedstrijd tegen het Everton van de Koemannetjes, maar weer zo,n waardeloos tijdstip, waarom is de Burgermeester nou zo bang dat er gebeurt, het is al jaren rustig op wat inicidenten na tegen Aberdeen, en Olympique Marseille,dat waren dan wel geen oefenwedstrijden zou ook niet terzake mogen doen maar is blijkbaar wel zo.

Verwacht nou niet Honderden supporters uit Liverpool in de vakantie periode, en staan ook niet bekend als relschoppers.

Dat wat er meekomt komt voor een gezellig weekendje in de mooiste stad van Nederland, dus Burgermeester doe niet zo vervelend en laat deze wedstrijd nou gewoon om 20.00 uur beginnen en het stadion zal een stukvoller zitten waar iedereen baat bij heeft.

campesino30-05-2017 om 23:07

@KEES

nog even terugkomend op jouw vraag over faber. ik denk dat faber mooi lult en daar komt hij dit seizoen mee weg. uiteindelijk heeft hij de doelstelling net gehaald en was het voetbal ook atraktiever.. voor de rest heeft hij mij nog niet overtuigd.tuurlijk was het niet zijn selectie, tuutlijk zat het in het begin niet mee. maar ik vraag me af of de selectie wel zo slecht was. ik bedoel mahi, padt, tibbling, jenssen dat zijn toch spelers die buiten de top 3 bij geen enkele club zouden misstaan. ook zie ik nog weinig voetbal en patronen in het spel. maar dat is al jaren zo. ook heb ik het rendement van die extra trainingen niet kunnen ontdekken. het leek er meer op dat de fc volledig kapot aan de play offs begon. kortom faber kan lekker lullenmaar moet vanaf september met de billen bloot en met kerst mag je me de vraag wederom stellen. maar ik neem aan dat jij er ongeveer hetzelfde over denkt.

16-06-2017 om 19:42

@ Campesino: Ik begrijop je goed, maar ikgeef toch Faber nog credits.  Hij is toch in het profwereldje aardig bekend,  is zelfs 3 maanden trainer geweest bij PSV -1... en hij heeft natuurlijk ook de beperkingen bij FC Groningen gezien.  Maar ik ben met je eens dat hij langzaam om te turnen is / zeg maar: zijn fouten inziet.  Hij zegt dat hij spelers beter heeft gemaajkt...dat geldt wmb voor Reijnen, maar en misschien Bacuna, Mahi, maar de andere spelers die heeft hij inderdaad overbelast. Dat kan vanwege de veel zwaardere trainingsbelsting zijn, maar het kan ook zijn dat hij star is in z'n concept en daardoor spelers andere dingen laat doen waar ze goed in zijn.  <aar ik geef het je te doen: als er geblesseerden zijn en je hebt geen goede nr 10 en je defensie laat gewoon zien dat het in veel wedstrijden  kwalitateiten tekort komt ( Hiairiej, Bacuna, Jensen, Larsen maar ook Hateboer )dan kan je gewoonweg niet winnen als er voorin niet wordt gescoord. 

Ik heb hem op FCGradio een 1 1/2  maand geleden een vraag gesteld:  wanneer gaat de trainer tegen het beleid van het bestuur in bij de keuzes en in de  voorbereiding/transferperiode...  Hij antwoorde tamelijk uitgebreid en direct: " Je maakt met de TS en de leiding afspraken; het is gewoon zo dat je werkt op basis van vertrouwen...is dat er niet meer dan ga je als trainer weg"

 

Aan de andere kant heeft hij in een uitgebreid interview met Baas aanhet einde van het seizoenop de vraag beantwoord:  "heb je ergens spijt van deze competitie"... daar schrok de man zichtbaar van. wel vertelde hij dat hij veel kritische supporters had beluisterd dit seizoen...en dat die 1-5 nederlaag tene F. in de eerste wedstrijd een domper was, die de ploeg nooit heeft kunmnen inlopen tot pas op het allerlaast  

Maar we zullen inderdaad nog een half seizoen moeten aankijken. Zo strijdbaar als hij bij de presentatie was, zo is ie niet meer geweest.  Ik geef hem nog een kans, tenzij ie met veel onnodige verliezen, onbegrijpelijke wissels en een groepje 2e kleus aankomt...maar dan zijn jij en ik niet alleen: dan komt er echt gemor van de tribunes.

De tijd dat we alles accepteerden is voorbij.  Voetbal moet door de beperkte vrije tijd van mensen concurreren met veel andere vrij-tijd bezigheden van mensen.  en ik met toch ook een zeker wantrouwen bij de berichten over de nieuwe selectie,: uik denk dat 18 gewoon te weinig is voor een heel seizoen.

Eerst maar Mahi wegdoen voor een 4,5 miljoen.  kunnen ze hiermee tenminste één goede speler terughalen  

 

17-06-2017 om 02:51

@Campesino

O ja...vergat nog iets:

Ben ervan overtuigd geraakt dat er helemaal geen 5 a 6 spelers weggaan en dat zoals Faber vertelde, voor elke linie nog een speler erbij komt

*Mahi zijn ze mee bezig, Van de Laan ook, Tibbling onzeker/ denk dat ie nog een half jaar blijft , Reijnen gaat mogelijk nu wel -

Padt gaat wrschl ook als ie een mooie club krijgt.  

*Linssen gaat vast niet ...en dan verandert er niet zo heel veel: Te Wierik en Hrustic gaan een koopeltje vormen.  

       een vervanger voor Mahi, een nieuwe CV voorReijnen en een defensieve middenvelder;

Naast de twee die al zijn gehaald ( en waarbij Warmerdam (24 jaar) centraal op het middenveld speelt, en nast Padt nog een jongere vervanger van Padt komt  ), 

 

Daarmee is, denk ik,  de kous af - FC Groningen gaat net als SCHeerenveen met een redelijk ingespeeld team verder op de ingeslagen weg. 

 

Reactie verwijderd door redactie

appie happie16-06-2017 om 19:11

Kan deze onzin ff weg Redactie....

16-06-2017 om 19:40

Heb al een mailtje naar hun gestuurd Appie.

16-06-2017 om 19:47

 moet denken aan die instructievideo's van Oswlad Kolle ( over sexualiteit ) uit de vorige eeuw   ...hahaha

appie happie16-06-2017 om 20:33

Haha of os het stiekem sluikreclame en zijn we al die jaren om de tuin geleid   haha het lijkt erop.

Of zitten Heerenveen fans hier achter?dat kan ook nog ..

16-06-2017 om 21:37

Zeg AUB niks over Heerenveen: ze zijn daar echt an het versterken: 4 teruggehaalde oud-spelers, goede keeper erbij en nu die ervaren CV erbij... wordt moeilijk voor Faber om hiertegen te spelen, zeg maar: te winnen.

 

Want Mahi is zeker weg: 3 PL clubs hebben interesse ( bron Soccernews): Everton, Crystal Palace en Newcastle United.

Gaat ie toch geld in het laadje brengen !

herman196016-06-2017 om 23:43

ik denk dat er geen twijvel mogelijk is dat mahi weg gaat, en mss Padt ook wel. Aleen wat mij zo veronrust is dat we zo weinig horen van de FC. kijk ik naar utrecht of zo dan stroomt daar toch makkelijk binnen. Maar goed zal bij de FC ook wel weer goed komen. Want met 3 week moet er dus een elftaf staan. want blif toch een groen /wit hart houden .

17-06-2017 om 06:32

Sinds wanneer is Te Wierik aanvaller? Kan een leuk koppeltje vormen met Hrustic?
DUH? FF beter opletten

17-06-2017 om 15:48

goed gezien hoor...:  moet natuurlijk zijn van Weert en Hrustic (en Idrissi/Linssen)...verder nog nieuws?

brummie17-06-2017 om 08:31

Heerenveen haalt een keeper en een cv. Complete achterhoede is daar bijna weg incl. Keeper Mulder. Dat er 4 verhuurde spelers vooralsnog terugkomen kan ik niet onder de noemer versterking gooien. Deze waren al eigendom van Heerenveen. Vraag ook of deze verhuurde spelers überhaupt in aanmerking mogen komen voor het eerste elftal straks. 

brummie17-06-2017 om 08:41

Voordeel van Heerenveen is dat ze tov van onze fc, een aanzienlijk hoger eigen vermogen hebben van rond de 20 miljoen. kunnen de zomerperiode evt. nog goed investeren. Maar ook bij onze fc gaat nog genieg gebeuren, ben ik van overtuigd. 

17-06-2017 om 12:34

zie geen enkele relatie tussen het hebben van eigen vermogen en de bereidheid om extra geld te investeren in spelers, niet bij FC Groningen en niet bij Heerenveen.  Vorige seizoen was er een tekort op de begroting, die blijft ongeveer hetzelfde.  Wat verschillend is met de FC is dat daar in Friesland een jarenlange cultuur van geruzie en mannetjesmakerij is...bij FC Groningen, en dat ze veel meer gevoel voor landelijke pr hebben dankzij een paar cultfiguren: Riemer, Foppe en het hele spul.

We gaan het zien, de eerste competitiewedstrijd. geen gelopen race dus !    

17-06-2017 om 09:06

Duurt te lang 

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!