MATCHDAY!! De Graafschap - FC Groningen; Proud to be a farmer, come on FC!

Door Lukas van der Wal 13 reacties

FC Groningen voetbalt vanavond de uitwedstrijd bij De Graafschap. De Super Boeren hebben nog geen overwinning behaald deze competitie. Voor de Trots van het Noorden dus het juiste moment om haar eerste overwinning buitenhuis te gaan behalen. De wedstrijd begint om kwart voor negen en staat onder leiding van scheidsrechter Van de Graaf.

Na een interlandperiode is nu weer de focus op de competitie. Uiteraard nemen we de gebeurtenissen van afgelopen tijd in onder andere Parijs mee in ons achterhoofd. Voor aanvang van het duel wordt er een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers.

Vermoedelijke opstelling - Padt; Hateboer, Reijnen, Larsen, Burnet; Kappelhof, Drost, Tibbling; Antonia, De Leeuw, Rusnák.

FC Groningen is aan haar stand verplicht om de drie punten mee naar huis te nemen. Uiteraard zien we te vaak dat de FC een slecht draaiende ploeg in her zadel helpt. We hopen dan ook dat er gewaakt voor onderschatting. Grunn wordt door een goed gevuld uitvak ondersteunt, maar liefst 340 supporters zullen hierin plaats nemen.

Achttien keer werd deze wedstrijd in Doetinchem gespeeld, hiervan won de FC er acht. Zesmaal speelden we gelijk en vier keer werd er verloren. In september van 2011 speelden de beide ploegen voor het laatst tegen elkaar in de Achterhoek. Groenwit won toen met 2-3 door treffers van David Texeira(2x) en Dusan Tadic.

Wat verwachten onze volgers van deze wedstrijd, de EL Clasico der Boeren! De redactie is voorzichtig en zetten in op een overwinning die met de hakken over de sloot wordt behaald.. Come on FC, make us proud!
21-11-2015 om 09:01

Er is elk jaar wel weer een club die al maanden wacht op de eerste overwinning. En elk jaar wint dat team dan uitgerekend tegen FC Groningen. Ik wil niet bij voorbaat de sfeer bederven, maar ik vermoed een heel klein beetje dat het dit jaar niet anders zal zijn. 'Groningen thuis' is minimaal een puntje voor de meeste clubs, zo was het, zo is het en zo zal het altijd blijven.

21-11-2015 om 11:36

Kwestie van medelijden, misschien...............................0-3.

TomOkker21-11-2015 om 10:07

Zo negatief wil ik niet zijn maar vaak klopt het wel. Mijn voorspelling 0 - 2

21-11-2015 om 11:40

Serieus Maduro gepasseerd? En Kappelhof ervoor in de plaats? Als dit niks met blessures te maken heeft zeg ik bij deze het vertrouwen in VD Looi op

FCG-Forever21-11-2015 om 13:34

Volledig mee eens. Mijn vertrouwen heeft van de looi eigenlijk nooit gehad. FC heeft weliswaar 2x Europees gehaald maar de manier waarop is een 2e. Laf voetbal en totaal geen beleving. Mis het voetbal dat we speelden onder onze Ron.

FCG-Forever21-11-2015 om 13:31

Kappelhof op het middenveld...ik vind het triest allemaal, niet dat maduro fantastisch goed presteert maar om nou kappelhof op het middenveld te zetten....en zie persoonlijk toch liever linssen dan antonia....robbert de Vos(middenvelder) die overkwam van feyenoord doet het naar behoren bij jong fc groningen, datzelfde geld voor Idrissi die ook van feyenoord kwam(vlankspeler) tijd om die jongens kansen te geven en kappelhof en antonia naar de bank te verwijzen. Dat is hoe ik het zie

brummie21-11-2015 om 14:40

kappelhof speelde bij cambuur uit hele wedstrijd ook als verdedigende middenvelder. Deed hij overigens behoorlijk. En scoorde ook nog.

Ik denk dat Maduro nog na een sterk begin wat weggezakt is en ook fysiek na zijn blessure nog niet 100% is gezien het aantal gespeelde wedstrijden. Opstelling is een logissche. Linssen krijgt rust. Drost en Antoina vielen goed in vorige wedstrijd.

Graafschap mag dan wel geen wedstrijd nog gewonnen hebben, maar tegen hun laaste tegenstander NEC uit en daarvoor PSV thuis waren ze niet kansloos. Fc zal scherp moeten starten. Come on FC!

21-11-2015 om 14:43

Volgens mij is Kappelhof in de ogen van v.d.Looi, een ideale schoonzoon. Als dit niet het geval is dan was die speler allang naar de tribune verwezen, anders kan ik niet verklaren waarom die gast nog steeds bij de FCG speelt. En nu op het middenveld, belachelijk gewoon.Staat hij daar misschien verder te slapen. En Antonia, nee, die moet bij de ploeg blijven als recterflankflitser. Hebben we nodig voor de broodnodige snelheid en z´n voorzetten vanaf rechts.

21-11-2015 om 14:56

ach...Kappelhof is vast op het middenveld nodig vanwege zijn fantastische startsnelheid en taktische opbouw met passjes breed en terug...dan mag Padt onze beste aanvaller worden in die wedstrijd.....hotse knots begonia

brummie21-11-2015 om 15:08

Waarom direct weer negatief? Bij cambuur uit speelde hij toch prima pot? Eerst was hiariej ideale schoonzoon, nu kappelhof, wie wordt de volgende?

Ik ben supporter van fc en steun vanavond alle basisspelers, met elkaar moeten ze het doen. De ene speler spreekt mij meer aan dan de andere maar afvallen doe ik ze nooit. Daarom heet het ook supporter

21-11-2015 om 17:58

niks negatief, maar we hebben nu toch 5 jaar ervaring met Kappelhof en Burnet...en de speelwijze zal wel weer via de achterste linie lopen het hazenvoetbal, maar je hoopt toch een keer op een succesvolle tactiek en opstelling, en ik hoop met jou dat ze een goede wedstrijd spelen, geen speler uitgezonderd, maar nu tegen het rode lantaarn-elftal moet toch gewonnen !! kunnen  worden? zonder angst voor puntenverlies...althans zo denk ik erover...

we gaan het zien.

Jantje21-11-2015 om 18:53

Kappelhof heeft prina tweede helft gespeelt tegen Cambuur op middenveld. voordeel is wanneer je voor komt je kan overschakkelen naar 5/3/2. en maduro krijgt gewoon wat rust. vind prima opstelling verder.

21-11-2015 om 19:44

met deze opstelling die in feite defensief met spel op het eigen helft, zal wederom de aanvalslinie van De Leeuw/ Drost niet heel vaak in stelling worden gebracht schat ik in.  Een overwinning zal dan alleen kunnen als er tussen de linies wordt gecombineerd en Antonia en Rusnák ook zelf kunnen afronden met doelpunten. Hier lag in vorige wedstrijden nog wel eens de makke... De wedstrijd zelf is het beste bewijs of het een goede opstelling was, vandaag.

21-11-2015 om 22:48

Yeah!!! 1-2!

brummie21-11-2015 om 22:54

Fc begon goed aan de wedstrijd, 2e deel vd 1e helft graafschap opportunistisch waar fc het moeilijk mee had. 2e helft heer en meester op de vijverberg tot de penalty. Mooie goals rusnak en de leeuw. Overwinning goed voor vertrouwen. Valt nog veel te verbeteren, maar dit was een goede stap in de richting.

Cantona21-11-2015 om 23:09

Waarom niet eens gewoon door voetballen in plaats van tikkie terug of tikkie breed.

Ze komen op 0-1 en de rem gaat er weer op, zelfs met 0-2 zit je als toeschouwer nog niet op je gemak.

Veel onnodig balverlies,bijna elke lange bal leveren ze in en veel te weinig dreiging.

Bij zo'n wedstrijd moet alle schroom er af , vol er op beuken en dan met 0-4 naar huis keren.

Maar ja in elk geval 3 punten.

campesino21-11-2015 om 23:11

tsja brummie, zo is het als je het door een roze bril bekijkt. bekijk je het realistisch dan is het enige positieve aan deze wedstrijd de 3 punten. want we speelden wel tegen de graafschap hè. tegen iedere andere eredivisie club hadden we vanavond met lege handen gestaan.

schitterend doelpunt van de leeuw trouwens. dat en die 3 punten maken het een plezierige avond.

TomOkker21-11-2015 om 23:12

Wat een gezeik over opstellingen, ik denk dat de wedstrijden die hier genoemd worden ook door de TS bekeken worden dus ga ik ervan uit dat tactiek dus strijdplan duidelijk is. Wie zijn wij dan om over poppetjes te praten als we enkel de wedstrijden vanuit onze luie stoel bekijken.