Columns

"De Resultaatsupporter"

In aanloop naar de wedstrijd tegen Ajax en terugkijkend op de verliespartij tegen ADO Den Haag hebben wij wederom een leuke column van onze gastcolumnist Johan Staal van Puurvoetbalonline. Wij bedanken Johan voor zijn bijdrage.

Supporter ben je voor het leven zei iemand een keer tegen mij. Ik keek hem aan en zei, inderdaad supporter ben je voor het leven in voor en tegenspoed. De supporters van FC Groningen konden hun geluk niet op. Hun favorieten hadden de eerste twee duels in het seizoen 2014-2015 in winst omgezet. Het uitduel tegen Go Ahead Eagles en de thuiswedstrijd in de "Groene Kathedraal" tegen Heracles leverde zes punten op zodat "de Trots van het de Noorden" als medekoploper naar Den Haag vertrok. Daar wachtte het keurkorps van Henk Fräser als tegenstander. De Hagenezen hadden één punt uit twee duels bij elkaar gesprokkeld. Dus dat moest, althans zo dachten velen, een "appeltje-eitje" worden....


36 Reacties

In Den Haag lijkt tegenwoordig niets meer echt

Ieder jaar zijn we weer in de gelegenheid om op een legitieme wijze in Den Haag af te rekenen. Kunnen we op een mooie wijze laten zien, dat we niet helemaal gelukkig zijn wat ze daar bepalen. Niet met een ingezonden brief in het Dagblad van het Noorden, maar door in groen-wit huis te houden op het nieuwe kunstgrasveld van ADO. In Den Haag lijkt tegenwoordig niets meer echt.


3 Reacties

Kwaliteitsinjectie

Het woord 'kwaliteitsinjectie' staat niet in het woordenboek maar is desalniettemin het meest gebruikte woord door de FC - voor mijn gevoel. Elke keer weer in de media keihard roepen om versterkingen, het komt mij inmiddels al de neus uit. Ik vraag me namelijk af of de club wel versterkingen nodig heeft. FC Groningen heeft al signalen afgegeven op zoek te zijn naar een zogeheten box-to-box middenvelder. Allemaal leuk en aardig, maar die hebben we wat mij betreft al in huis, genaamd Michael de Leeuw.


11 Reacties

Juichen moet, boze managers, trainers in kabouterjasjes en dromen mag

Deze week is er een extra column. Onze dank gaat uit naar gastcolumnist Johan Staal van Puurvoetbalonline.nl die een passie heeft voor het amateurvoetbal en daarnaast ook de ontwikkelingen volgt in het betaalde voetbal en via dit artikel zijn kijk geeft op dit nieuwe seizoen.

Het seizoen is wat het betaald voetbal betreft weer begonnen. De eerste speelronde zit erop en ter vergelijking met een jaar geleden is er bijna niets veranderd. Alle 18 clubs kwamen dit weekend in actie en direct waren er verrassende uitslagen. Promovendus Dordrecht won in Heerenveen, Cambuur snoepte FC Twente een punt af en ook de uitzege van FC Groningen bij Go Ahead Eagles zal niet iedereen goed hebben gehad op zijn totoformulier. Jarchinio Antonia was de grote held bij FC Groningen door de 2-3 binnen te koppen. Direct kregen we weer het gelul van, mag hij wel juichen? Een vraag die gesteld werd omdat hij vorig seizoen voor de ploeg uit Deventer uitkwam. Ik ben het met Johan Derksen eens, wat is dat voor hypocriet geneuzel. Natuurlijk mag hij juichen, sterker nog hij moét juichen als speler van Groningen. In het betaald voetbal gaat het namelijk om geld en niet om de pepernoten die nu reeds bij de Jumbo in de winkel liggen. Een Jumbo die trouwens bang is voor de media maar dat even terzijde.


3 Reacties

Tien redenen om voor het kampioenschap te gaan

Willen we echt enthousiast worden in de Euroborg en het aantal seizoenkaarthouders richting 15.000 zien gaan, dan zullen Michael Kieftenbeld en de andere spelers de schroom eens van zich af moeten gooien. Dat seizoen met attractief voetbal ligt nu achter ons; we kunnen ons nu op andere hogere doelen richten. Het kampioenschap van Nederland of op z’n minst die beker uit Zwolle.


7 Reacties

Gebroeders Koeman samen verder bij Premier league club Southampton - updated maandagavond 16 juni

Ronald Koeman is de nieuwe hoofdtrainer van het Engelse Southampton. Zijn broer Erwin wordt volgens diverse (inter)nationale media - assistent trainer. Erwin's zaakwaarnemer Kees Ploegsma (Sr) bevestigt aan VI dat er gesprekken zijn en dat naar verwachting de zaak eerdaags is beklonken. Voor de oudste Koeman telg komt een persoonlijke wens uit. In 2013 liet hij optekenen in VI dat hij graag met zijn broer Ronald een grote club of een landenteam wil trainen. Dit betekent dat we de broers, (als alles goed gaat) voorlopig niet meer terugzien in functies bij Nederlandse clubs. Wij hopen als de gebroeders Koeman ooit definitief zullen terugkeren naar Nederland, FC Groningen niet vergeten zijn. De club die aan de basis stond van hun profcarriéres. De club waarin hun (onlangs overleden) vader Martin - zich ruim vijftig jaar op bevlogen wijze heeft ingezet. Als eerbetoon aan de gebroeders Koeman zet de redactie van Boerenmacht het onderstaand artikel in het zonnetje. Onze toenmalige columnist Arjen Sloot, vroeg de beide broers naar hun mening of FC Groningen in de toekomst om het kampioenschap gaat strijden.

Update maandagavond 16 juni - De gebroeders Koeman gaan samen verder bij Southampton. Ronald is de hoofdtrainer en tekende vandaag een contract voor 3 jaar. Erwin is benoemd tot assistent trainer en tekende eveneens een contract voor 3 jaar.


4 Reacties

Transfermolen draait op volle toeren, onze prognose - FC gaat een lange en hete transferzomer tegemoet!

In aanloop op de komende transferperiode is FC Groningen de afgelopen weken meerdere keren in verband gebracht met mogelijke nieuwe aanwinsten. Zo schreven we onder meer over aanvaller Dino Islamovic, Irven Avila, Jarchinio Antonia en Danny Hoesen, de middenvelders Jacob Johansson, Simon Thern, Christofer Gonzales, Deniz Türüç, verdediger/middenvelder Jordy Buijs en verdediger Martijn van der Laan. Maar liefst 10(!) spelersnamen passeerden ons groen/witte platvorm. En dit is nog maar het begin... Het enige wat op dit moment vast staat is het vertrek van Richairo Zivkovic, Andraz Kirm en Krisztian Adorjan. Wat tevens een vast gegeven is, zijn de aflopende contracten van Maikel Kieftenbeld en Lorenzo Burnet, echter wat is "een vast gegeven"?


3 Reacties

Column: FC Groningen in een flow?

Een week of drie terug schreef ik de column, "hoe komen we aan punten?" Onze trots van het noorden sprokkelde tot medio maart - zes schamele punten bij elkaar - en dat uit tien wedstrijden na de winterstop. Tevens stond Grunn onderaan de virtuele ranglijst (kijkend naar de prestaties van alle eredivisieclubs van na de winterstop) als meest slecht presterende ploeg... Het doelsaldo van 7 keer scoren in tien wedstrijden sprak boekdelen. De verkeerde play offs leken akelig dichtbij....en coach van de Looi bleef maar sleutelen aan de opstelling, het team draaide vierkant...


8 Reacties

Hoe komen we aan punten?

Met de elfde nederlaag van dit seizoen glijdt FC Groningen steeds verder weg op de tussenstand. In december verloor de FC thuis tegen ADO Den Haag met 1-2, maar stond het na afloop nog wel vijfde op de ranglijst. De week daarna verloor Grunn uit bij Feyenoord en liet het zich thuis uitschakelen tegen NEC voor de beker. Voor de competitie (speelronde 18) werd er een paar dagen later wel gewonnen van de Nijmegenaren.


12 Reacties

Column: Trainingskampen in het buitenland

De stelling dat de FC momenteel niet haar beste periode van het seizoen doormaakt, zal op weinig weerstand stuiten. In 2014 zijn er welgeteld zes punten gepakt en ook de doelstelling om -met name in Euroborg- aantrekkelijk voetbal te laten zien, lijkt momenteel een beetje uit het zicht: na de winterstop is het slecht voetbal dat de FC laat zien. In mijn ogen heeft het trainingskamp in het buitenland geen positieve invloed gehad op deze ontwikkelingen.


7 Reacties

Poll

Michael de Leeuw is geen vaste basis speler. Moet hij altijd worden opgesteld?

Ja (47 stemmen)
Nee (30 stemmen)