Columns

Kleurrijk servet

Als supporter van de FC kom ik vaak tot de conclusie dat de huidige ploeg te groot is voor het servet en te klein is voor het tafellaken. Zelfs in de Nederlandse talentenkweekvijver “Eredivisie” lijkt het elftal nauwelijks potten te kunnen breken óf van tafel te zullen vallen. Afgelopen zondag kwam ik daarom zonder al te veel verwachtingen naar een wedstrijdje zomeravondniveau kijken én was de stemming vooraf vooral bepaald door de heerlijke voorjaarszon die de Euroborg opwarmde. Nee, van een zonsverduistering was die middag niets te merken en alleen het bleke spel van de verkozen elf, zo in het veld gezonden door de met weinig lef acterende technische coach, zou me aan het mopperen kunnen brengen. Hoewel Twente betere tijden heeft gekend, hadden zij nog steeds wat om voor te voetballen en zou Grunn hierdoor hopelijk geïnspireerd worden om de lamlendigheid van zich af te werpen.


12 Reacties

Gelukkig provinciaal

(Zl)Satan Ibrahimovic heeft na een teleurstellende wedstrijd in de Franse competitie zijn gif gespuwd over La Douce France. In een week waarin de wereldster door Björn Kuipers met een rode kaart al dan niet terecht werd weggestuurd, bleek de laatste nederlaag in de Franse competitie moeilijk te verkroppen en liet het beest even z’n ware aard zien. Voetbal is genieten met zo’n fenomeen op het veld, maar het openlijk schofferen van de natie door zo’n geweldenaar, is hem in Frankrijk niet makkelijk te vergeven.


11 Reacties

Column: Maakbaar op links

De KNVB heeft in haar oneindige wijsheid besloten om FC Twente 3 punten te ontnemen wegens financieel wanbeheer. Op deze manier wordt er vanuit de Zeister bossen, waar de gemiddelde bobo nog niet eens een boom kan omspelen, met harde hand ingegrepen. Vanuit de burelen van de voetbalbond wordt zo een gevaarlijk stempel gedrukt op de eindstand van de eredivisie en dus ook wie volgend jaar wel of geen Europees voetbal speelt. Ook zijn we nog altijd in afwachting van de straffen die NAC boven het hoofd hangen en dus het speelschema voor volgend seizoen in de Jupiler league mede gaan bepalen.


35 Reacties

Een zwak voor directeur Hans Nijland

Vier jaar lang communiceerde ik met de FC Groningen directeur. Als supporter kan je natuurlijk terecht bij de supportersvereniging ; maar het ging mij immers niet om persoonlijke belangen binnen de FC…nee: aangemoedigd door die slogan van Nijland himself: “ik ben naast directeur óók supporter!”, mocht ik in de waan verkeren dat men via die levende volksclub dieper zou kunnen ademhalen en dat er nog grootse dingen zouden gaan groeien voor Stad en Ommeland.


91 Reacties

Column; Bananenrepubliek

In Rotterdam heeft de banaan inmiddels ook haar originele betekenis verloren. De al op voorhand doodzieke confrontatie met AS Roma werd na het nuttigen van veel gele rakkers opgeluisterd met de KrommeGele. Bij gebrek aan een nieuwe Kromme in het veld, zoals in vervlogen tijden bij de havenclub, vermaakt het publiek zich met andere speeltjes.Op wangedrag van supporters heeft men, zo meende de leiding van Feyenoord,weinig invloed.


1 Reactie

Dweilpauze

Na wederom een terugreis zonder punten, lijkt er even momentje genomen te moeten worden voor een dweilpauze. Enerzijds letterlijk vanwege de tranen om het verlies tegen een noordelijke club, anderzijds wegens de behoefte aan bezinning. Ik hoop dat de spelersbus een Zamboni meegenomen heeft, want er moet veel gedweild worden.


20 Reacties

Jaar van het Schaap

De Chinese wereld ishet jaar van het Schaap ingegaan. Het Chinese nieuwjaar gaat weinig geboortes tegemoet zien, omdat de bijgelovige inwoners van China geloven dat kinderen die geboren worden in het jaar van het Schaap volgers in plaats van leiders zullen worden.


26 Reacties

Land van duizend meningen

Terwijl in andere wedstrijden het spektakel rondom kampioenschap, plaatsing Europees voetbal en degradatie de amusementswaarde vergroot, gaat het eredivisieseizoen voor de FC als een nachtkaars uit. Landelijk staat de favoriete club dan allerminst in de publieke belangstelling en worden de vermeende kwaliteiten slechts dan aangestipt als de tegenstander in een nu-of-nooit-situatie komt om te overwinnen of te overleven. Het gekwetter op de diverse media, hetgeen een continue stroom is van het geven van meningen, telt opvallend weinig inbreng op een verbetering van de positie van Grunn. Als supporter van de Trots van het Noorden is je gevoel bij het volgen van dit soort discussies dan net als van het volgen van de verrichtingen van het elftal tot dusver: saaie kost.


22 Reacties

Wat de boer niet kent…

Geconfronteerd met de eerste thuisnederlaag, moeten de wonden nu gelikt worden. Zelfs na de 2-0 was in het stadion voelbaar dat de supporters er nog niet gerust op waren. Met de tegentreffer vlak vóór rust werd duidelijk dat AZ in de wedstrijd energiek aan de tweede helft én tweede jeugd zou gaan beginnen. De wissel van Hupperts klonk nog hoopvol, maar al snel bleek dat de grip op het middenveld volledig weg was en lang hadden de kaaskoppen niet nodig om dit voordeel in de score uit te drukken. De gehele tweede helft was er geen geloof meer dat hier tegenop te boksen viel door een Grunn in de huidige vorm. Ook de volop geprezen nieuwelingen konden het niet opbrengen. Zo overklast worden op eigen veld; dat was toch wel weer even wennen….


15 Reacties

Tijdloos

Gisteren heb ik waarschijnlijk voor de laatste keer V&D bezocht. De laatste stuiptrekkingen van een vroeger gerenommeerd warenhuis gaven een mistroostig gevoel. Het runnen van een winkel lijkt zo simpel nu je naast dit met vestigingen ook met webwinkels kunt ondersteunen. Zeker voor gevestigde namen als V&D lijkt het een één-tweetje, maar de consument heeft ook deze grote naam inmiddels meedogenloos afgestraft voor haar foute strategieën. Op het moment dat ik dit schrijf is de laatste adem nog niet uitgeblazen, maar het heeft er alle schijn van dat dit elk moment gaat gebeuren.


8 Reacties

Poll

FC Groningen gaat door naar de bekerfinale

JA (36 stemmen)
NEE (7 stemmen)