Columns

Column: FC Groningen in een flow?

Een week of drie terug schreef ik de column, "hoe komen we aan punten?" Onze trots van het noorden sprokkelde tot medio maart - zes schamele punten bij elkaar - en dat uit tien wedstrijden na de winterstop. Tevens stond Grunn onderaan de virtuele ranglijst (kijkend naar de prestaties van alle eredivisieclubs van na de winterstop) als meest slecht presterende ploeg... Het doelsaldo van 7 keer scoren in tien wedstrijden sprak boekdelen. De verkeerde play offs leken akelig dichtbij....en coach van de Looi bleef maar sleutelen aan de opstelling, het team draaide vierkant...


8 Reacties

Hoe komen we aan punten?

Met de elfde nederlaag van dit seizoen glijdt FC Groningen steeds verder weg op de tussenstand. In december verloor de FC thuis tegen ADO Den Haag met 1-2, maar stond het na afloop nog wel vijfde op de ranglijst. De week daarna verloor Grunn uit bij Feyenoord en liet het zich thuis uitschakelen tegen NEC voor de beker. Voor de competitie (speelronde 18) werd er een paar dagen later wel gewonnen van de Nijmegenaren.


12 Reacties

Column: Trainingskampen in het buitenland

De stelling dat de FC momenteel niet haar beste periode van het seizoen doormaakt, zal op weinig weerstand stuiten. In 2014 zijn er welgeteld zes punten gepakt en ook de doelstelling om -met name in Euroborg- aantrekkelijk voetbal te laten zien, lijkt momenteel een beetje uit het zicht: na de winterstop is het slecht voetbal dat de FC laat zien. In mijn ogen heeft het trainingskamp in het buitenland geen positieve invloed gehad op deze ontwikkelingen.


7 Reacties

Column: Bestuur staat komende zomer voor een zware klus

FC Groningen speelt komende zondag tegen Feyenoord en na het gelijkspel tegen Cambuur van vorige week zullen weinig supporters nog vertrouwen hebben in een goede afloop van deze wedstrijd. Het gras (of zal ik over "de zandbak" schrijven?) in Euroborg is misschien wel de slechtste mat in Europa op dit moment. Het spel is sinds de winterstop niet meer om aan te gluren en het zelfvertrouwen lijkt volledig te ontbreken in de selectie. Het seizoen duurt nog ruim acht wedstrijden, maar het lijkt er nu al op dat het als een nachtkaars zal uitbranden. Alles wijst erop dat de club zich komende zomer moet herpakken, mogelijk met inkomende transfers. En dat gaat niet zo makkelijk worden, ben ik bang.


11 Reacties

In welke categorie bivakkeert de Nederlandse competitie?

De afgelopen twee weken hebben wij kunnen zien hoe het trotse Ajax tot twee keer toe door het Oostenrijkse Salzburg - een club uit een voetbalcompetitie van een land dat wij op voetbalgebied gemakshalve onder de B-categorie scharen - niet alleen verslagen, maar vooral gekleineerd en gedeclasseerd werd. Het was ontluisterend om de zien hoe de Ajacieden op alle onderdelen van het voetbalspel te kijk werden gezet. Schrijnend was het om te moeten constateren hoe het gebrek aan conditie, snelheid en behendigheid van de Amsterdammers, die allemaal over het paard getild zijn, door de spelers van de stad van Mozart afgestraft werden.


4 Reacties

Column: Wees trots op je club!

Deze column is bedoeld voor de 'supporters' die bij elke thuiswedstrijd na de eerste fout van een speler van FC Groningen een fluitconcert inzetten. Ik heb mij de laatste tijd bijzonder geërgerd aan deze 'fans' van de Trots van het Noorden, ik zal met voorbeelden onderstrepen waarom.


12 Reacties

Column: Zeefuik verdient weer een kans in de basis

Ajax: 0 punten. Heerenveen: 0 punten. Twente: 1 punt en Go Ahead Eagles: 3 punten. Vier punten uit de laatste vier wedstrijden dus. Daar waar veel supporters gehoopt hadden op meer, moeten we tevreden zijn met de behaalde punten. Het had nog slechter af kunnen lopen. Het spel was namelijk niet denderend, om over het veld in Euroborg nog maar te zwijgen. Wat mij wel opviel, waren de goede invalbeurten van Género Zeefuik: gedreven en fanatiek. De aanvaller, die onlangs vader is geworden, lijkt sterker dan ooit. Naar mijn mening wordt het dan ook tijd dat hij weer eens een kans in de basis krijgt.


8 Reacties

Column: Maikel Kieftenbeld is vervangbaar

FC Groningen heeft de komende weken een zwaar programma in de eredivisie. Afgelopen zaterdag verloren we kansloos van AZ in Alkmaar en nu volgen Ajax, Heerenveen, Twente en Go Ahead Eagles in minder dan twaalf dagen. We hebben tegen AZ gezien dat het elftal nog lang niet het niveau heeft dat dit FC Groningen kan halen. Vaste basisspeler dit seizoen is Maikel Kieftenbeld die -door de afwezigheid van Lindgren in de basis- ook aanvoerder is. Het contract van Kieftenbeld loopt na dit seizoen af en er zijn gesprekken gaande over een mogelijke verlenging. Over de eerste aanbieding van FC Groningen was de speler zelf ontevreden. Hij vond dat uit het voorgestelde contract te weinig waardering sprak en dat hij eigenlijk beter verdient. Daar heb ik toch een andere mening over.


12 Reacties

Column: Had Yoëll van Nieff lekker het seizoen laten afmaken bij FC Dordrecht!

Op het moment van schrijven van deze column is het donderdagavond 30 januari. Tot vanmiddag 17:00 uur leek het erop dat het een rustige transferperiode ging worden in het noorden zonder komende en gaande spelers. Toen berichtte FC Groningen over het vertrek van Timo Letschert en dat was het startschot voor vele geruchten. Uiteindelijk werd bekend dat Yoëll van Nieff weer terug zou keren bij de club waar hij op de loonlijst staat, FC Groningen dus.


4 Reacties

Column: Klantonvriendelijkheid

Doordat bij de bouw van Euroborg totaal geen rekening gehouden is met een degelijke en ruime parkeergelegenheid voor de bezoekers – wie heeft dat in hemelsnaam verzonnen? - staat een bezoek aan een wedstrijd van FC Groningen gelijk aan het speuren naar een parkeerplaats waar je niet door steeds maar rondracende motoragenten beboet wordt. Parkeerplaatsen van (semi)overheidsinstellingen die de hele week, van maandag tot en met vrijdag 24 uur per dag, voor het publiek geopend zijn, worden in het weekend plotseling met behulp van palen gebarricadeerd; toegang uitgesloten.


6 Reacties

Poll

Verleng jij je FC seizoenskaart?

Ja (23 stemmen)
Twijfel (7 stemmen)
Nee (2 stemmen)