Columns

Even wuiven misschien...

Na een draak van een wedstrijd thuis afgelopen zondag kunnen we ons weer gaan opmaken voor een volgende uitwedstrijd. Na twee uitnederlagen kwam ik in het zonnige Euroborg vertrouwen tanken, maar met mij velen hadden toch grote moeite om op de staan voor dit FC. De supporters lieten ook na afloop blijken de tactiek niet te waarderen en uitte ondanks de overwinning, met gefluit hun afkeuring over wat er voor hun ogen de afgelopen anderhalf uur had afgespeeld. De Groningen aanhang bleef ook nauwelijks zitten voor de ‘ereronde’ en spoedde naar huis. Een enkeling lijkt nog te volharden in de juistheid van de gekozen taktiek, maar er lijkt een aardbeving nodig om de aanhang in hun kritiek uitéén te scheuren en positievelingen op te leveren. Waarschijnlijk hebben we ook via het Fox-venster ook weinig nieuwe supporters weten te werven.


3 Reacties

Spookhuis Euroborg

Na een succesvolle start in de bekercompetitie dit jaar is de volgende ontmoeting de wedstrijd tegen promovendus Willem II. Hoewel met Dordt vooraf betiteld als de rivalen voor de plaats van directe degradatie, hebben de Kruikezeikers al behoorlijk wat winstpunten verzameld. De thuiswedstrijd tegen AZ was zelfs een ouderwetse veegpartij, maar dan niet zoals menige voetbalkenner dat zich had voorgesteld. De Brabantse effectiviteit in de Kuip leverde ook al drie punten op. Het bezoek van provinciegenoot NAC leverde eveneens 3 punten op. Hoopgevend is dat men in de beker zich deze week wel weer liet verschalken door amateurs op oorlogspad.


6 Reacties

Zin in het Dolle van Zwolle

Na enkele teleurstellende resultaten in de competitie, begint vanaf deze week voor de FC het bekeravontuur van dit seizoen onder de rook van Rotterdam, in Barendrecht. Een ouderwetse David en Goliath ontmoeting met het thuisvoordeel voor de underdog. Dit keer hopelijk wint ‘de reus’ uit Groningen en worden er alleen wat handtekeningen achtergelaten. Kunnen we ook eens dat sluimerende uit-syndroom van ons afschudden. Misschien ook maar eens ons scorend vermogen testen, want dat is ook hoog nodig. De Nederlandse beker - ook wel bekend als-Amsterdams-slootwater-cup heeft een aantrekkelijke opzet met een inmiddels traditionele jaarlijkse afsluiter in de Rotterdamse Kuip. Een mooie gelegenheid om je als supportersgroep in positieve zin te manifesteren. Alleen in A’dam hebben ze dat niet begrepen en is de algehele opvatting dat ze alleen met ordeverstorend vuurwerk een feestje kunnen bouwen. Gelukkig wisten ze in Zwolle hoe ze zo’n brandje moesten doven.


3 Reacties

In boerenkiel met opgestroopte mouwen naar de domstad

Zondag staat op het laatste Fox-life tijdstip van deze competitieronde de wedstrijd tegen FC Utrecht op het programma. Met hopelijk meer boerenverstand dan afgelopen weekend, zullen we de domstedelingen gaan bestrijden in de Galgenwaard. Het galgenmaal dat de plaatselijke FC daar voor onze FC wil gaan bereiden, dient met noordelijke mest henzelf voorgeschoteld te worden. Het boerenverdriet van de afgang in Leeuwarden dient van ons afgespeeld te worden; het eigen doel nu eens met schrikdraad afgezet.


3 Reacties

Ron Vlaar als voorbeeld voor Nick Bakker

Met het weekend voor de boeg en de herstart van de Eredivisie hebben we wederom een mooie column van onze gastcolumnist Johan Staal van Puurvoetbalonline. In zijn column wil hij Nick een hart onder de riem steken. Wij bedanken Johan voor zijn bijdrage!

Op woensdag 9 september werd Nick Bakker voor de tweede keer in zijn carrière geopereerd aan zijn knie. Zijn voorste kruisband werd vervangen waarna de jonge verdediger voor de tweede keer binnen zestien maanden aan een lange periode van revalideren kan beginnen. Toen ik het bericht over de onfortuinlijke voetballer las dacht ik opeens aan Ron Vlaar. De verdediger stapte op 1 januari 2006 over van AZ naar Feyenoord nadat hij een stevige aanvaring had met toenmalig AZ-trainer Louis van Gaal. In het seizoen 2007/2008 werd Vlaar getroffen door een ernstige knieblessure die hem bijna een jaar uit de roulatie hield. Voor aanvang van het seizoen 2008/2009 raakte hij opnieuw geblesseerd en was de Noord Hollander weer geruime tijd uit de roulatie, iets wat Nick Bakker ook te wachten staat. Blessures zoals Ron Vlaar en Nick Bakker hebben opgelopen gun je geen enkele voetballer. Dat zijn namelijk blessures die funest kunnen zijn voor een verder vervolg van een carrière.


2 Reacties

Fries opportunisme

Meer dan de Amsterdamse arrogantie vrees ik het Fries opportunisme waarmee we de volgende wedstrijd geconfronteerd gaan worden. Met relatief zware tegenstanders heeft Cambuur een uitstekende start gemaakt en zelfs een uitwedstrijd in winst omgezet. Hoewel het Friese volkslied in Leeuwarden niet vóór de wedstrijd klinkt, is de geluidsoase tijdens de wedstrijd in de Friese sportstad nummer 2 zeer indrukwekkend. Het zal de overige noordelijke clubs moeite kosten om de SCC dit seizoen achter zich te laten; de punten meenemen uit Ljouwert lijkt schier onmogelijk. In de grootste stad van ‘de elf steden’ lijkt blauw-geel met de 12e man onoverwinnelijk! Voor die opgave staat toch dit weekend de ploeg van Erwin van de Looi. Ondanks het opzwepende enthousiasme richting de thuisclub, past zo’n zeperd als in Den Haag de club in de huidige vorm niet meer. Het initiatief dient niet gelaten, maar genomen te worden. Nu de transfermarkt gesloten is, weet iedereen waar ie volgende week voetbalt en moet z’n basisplaats vasthouden om in de picture te blijven van scouts die nu vanuit hun vakantieadres de wedstrijden gaan volgen. Om met de hoofdprijs aan de haal te gaan, dien je ook kampioen te worden van Noord Nederland.


22 Reacties

Wij zijn Grunn!

Nog beduusd van de verdiende nederlaag zondag jl., probeer ik in de media vertrouwen te tanken voor de wedstrijd van dit weekend. In de Euroborg krijgen we de landskampioen op bezoek en hopen we de bittere smaak weg te spoelen. Nu we een apart verkooppunt voor fris en bier in het stadion hebben, wordt daar in ieder geval letterlijk al in voorzien. De strijdbare taal vanuit de catacomben van het stadion of het trainingsveld blijft echter uit.


13 Reacties

De resultaatsupporter

In aanloop naar de wedstrijd tegen Ajax en terugkijkend op de verliespartij tegen ADO Den Haag hebben wij wederom een leuke column van onze gastcolumnist Johan Staal van Puurvoetbalonline. Wij bedanken Johan voor zijn bijdrage.

Supporter ben je voor het leven zei iemand een keer tegen mij. Ik keek hem aan en zei, inderdaad supporter ben je voor het leven in voor en tegenspoed. De supporters van FC Groningen konden hun geluk niet op. Hun favorieten hadden de eerste twee duels in het seizoen 2014-2015 in winst omgezet. Het uitduel tegen Go Ahead Eagles en de thuiswedstrijd in de "Groene Kathedraal" tegen Heracles leverde zes punten op zodat "de Trots van het de Noorden" als medekoploper naar Den Haag vertrok. Daar wachtte het keurkorps van Henk Fräser als tegenstander. De Hagenezen hadden één punt uit twee duels bij elkaar gesprokkeld. Dus dat moest, althans zo dachten velen, een "appeltje-eitje" worden....


36 Reacties

In Den Haag lijkt tegenwoordig niets meer echt

Ieder jaar zijn we weer in de gelegenheid om op een legitieme wijze in Den Haag af te rekenen. Kunnen we op een mooie wijze laten zien, dat we niet helemaal gelukkig zijn wat ze daar bepalen. Niet met een ingezonden brief in het Dagblad van het Noorden, maar door in groen-wit huis te houden op het nieuwe kunstgrasveld van ADO. In Den Haag lijkt tegenwoordig niets meer echt.


3 Reacties

Kwaliteitsinjectie

Het woord 'kwaliteitsinjectie' staat niet in het woordenboek maar is desalniettemin het meest gebruikte woord door de FC - voor mijn gevoel. Elke keer weer in de media keihard roepen om versterkingen, het komt mij inmiddels al de neus uit. Ik vraag me namelijk af of de club wel versterkingen nodig heeft. FC Groningen heeft al signalen afgegeven op zoek te zijn naar een zogeheten box-to-box middenvelder. Allemaal leuk en aardig, maar die hebben we wat mij betreft al in huis, genaamd Michael de Leeuw.


11 Reacties