Gouden wissel Mimoun Mahi, brengt FC 2-0 winst op Excelsior

Door Redactie 20 reacties

Ruim een uur wedstrijd was verstreken. Het spel van de trots van het noorden was afgezakt naar een bedenkelijk niveau. Er gebeurde weinig meer na de rust en niets lukte. Hoesen en Mahi kwamen in het veld voor Rusnak en Hiariej. Van Diermen trok even later Hoesen onderuit die op volle snelheid over de rechterkant op het punt stond door te breken. Mimoun Mahi nam de vrije trap en schoot knap de bevrijdende  1-0 in de korte hoek. Vijf minuten voor tijd werd het duel definitief in het slot gegooid. Het was wederom Mahi die vanaf rechts met een bekeken schot in de verre hoek, FC Groningen op 2-0 bracht hetgeen ook de eindstand was. Daarmee is de eerste competitie overwinning van dit seizoen bijgeschreven.

De gasten begonnen tijdens de openingsfase met intentie naar voren. Dit resulteerde al snel in een vrije trap van Stans die meters naast ging en een mogelijkheid voor Karami die ver over schoot. Albert Rusnak zag kort daarna op aangeven van Jesper Drost zijn schot gekeerd worden door doelman Kurto. Kort daarna kreeg Michael de Leeuw een perfecte voorzet op zijn hoofd, de aanvaller leek de 1-0 binnen te knikken maar doelman Kurto keerde diens inzet en Hans Hateboer pegelde wild over een leeg doel.

Ruim halverwege het eerste bedrijf gaf Burnet een voorzet richting het hoofd van de Leeuw die het leder ongelukkig naast het doel schampte. Naarmate het eerste bedrijf verstreek werd Grunn zeker sterker. Echter, onnodig balverlies, de bal niet voor maar de achter een medespeler in de loop plaatsen en slordig zijn in de eindpassing markeerden als rode draad het verre van flitsende spel.

Na de rust zakte het speelpeil weg tot een bedenkelijk niveau. Ondanks het meeste balbezit met intentie naar voren leek het wel of niemand van de spelers meer wist hoe je een verdedigend ingestelde ploeg stuk moet spelen. FC maakte een onmachtige indruk. De wissels Hoesen en Mahi kwamen als geroepen en deden de wedstrijd uiteindelijk kantelen.

Na de 1-0 voorsprong zetten de gasten nog even aan. Echte kansen kwamen er niet. Vijf minuten voor tijd was de wedstrijd met de tweede treffer van Mahi definitief gespeeld. De zege is verdiend, ondanks de zware bevalling.

Zaterdagavond 29 augustus wacht de (lastige) uitwedstrijd tegen FC Utrecht.

Opstelling FC Groningen

Padt; Hateboer, Reijnen, Kappelhof, Burnet (83’ Larsen); Tibbling, Drost, Hiariej (65’ Hoesen); Linssen, De Leeuw, Rusnak (65’ Mahi).

Rest bank: Van der Vlag, Antonia, Van Nieff, Bacuna.

Opstelling Excelsior

Kurto, Karami, Van Diermen, Kruys, Kuipers, Fischer, Botaka (73’ Kuwas), Auassar, Van Weert, Stans (78’ Vermeulen), Hasselbaink (65’ Van Mieghem).

Rest bank: Muyters, Mattheij, Overtoom, Bovenberg.

Toeschouwers: 19.277

Scores: 70’ Mahi (vrije trap) 1-0, 86’ Mahi (Linssen) 2-0

Scheidsrechter: Van de Graaf

Overige officials: Goossens, Dobre en Gerrets.

Gele kaart: 69’ Van Diermen (overtreding op Hoesen)

Oeleoptak21-08-2015 om 22:49

Inderdaad wederom geen stralende vertoning van de FC. In de eerste helft een paar kansen, Hateboer had zeker in de rebound meten scoren, maar was te wild in het hoofd.Verder veel gebrei en tot het oneindige doorpassen.

In de tweede helft zakte het geloof weg, de wissels waren goed. Mahi mag nu een basisplaats, dan kan Rusnak eens over zijn vertoonde spel na gaan denken, wat de laaste weken slecht is. Verder vond in Hateboer niet goed spelen. Hij staat steeds halverwege de helft van het veld aan de zijlijn geplakt. Daarmee verdwijnt de dynamiek uit zijn spel, opstomen en voorzetten.

debultjes21-08-2015 om 23:13

In grote lijnen mee eens, echter ik vond Rusnak zeker niet slecht spelen. Drost is geen nummer 10 en had gewisseld moeten worden. Ik zou graag met Hoesen blijven spelen, zorgt voor snelheid en dreiging en is een echte spits. 4-1-3-2 blift de gewenste opstelling.

Marco21-08-2015 om 23:24

Belangrijke overwinningen. Vond Mahi al goed bezig, mooi dat hij zijn goede spel beloond met doelpunten.

Volgende week hebben we de diepte en snelheid van Antonia weer nodig. Na Utrecht uit, weten we waar we staan.

Oeleoptak21-08-2015 om 23:52

Hebben ze voor die Drost anderhalf millioen betaald? Dat zie je dr niet aan af (voorlopig).

Speelde idd ook niet goed. Verder eens met de opmerking over Antonia, hoewel in Linssen iets beter vond spelen dan in vorige wedstrijden. Wat me verder opviel is dat die Padt met hoge ballen een probleem heeft. Oogt daarbij als een onhandige knutselaar. Dat kan dan nog wat worden met die Europese wedstrijden. Hopen dat we geen Engelse club treffen.

Robba22-08-2015 om 00:11

De FC had ook geen keuze.. 3 punten anders was het een lichte vorm van crisis. Denk dat het scorend vermogen nog even flink aangescherpt moet gaan worden. Immers, maak je de 1e goal, dat voetbalt altijd makkelijker én zeker tegen in de kont hangende teams als Excelsior. Ik wil Hoesen wel in de spits zien en de Leeuw daar vlakbij in de buurt !

22-08-2015 om 01:38

Wat een vertrouwen in Hoesen. Ik vond het jammer dat hij vastgepakt werd, had wel es willen zien hoe hij het gedaan had, vrij voor de keeper. Hij kan goed voetballen, is technisch en snel maar houdt hij het hoofd koel voor de goal? Koppen is in elk geval een zwak punt. Maar van mij mag hij ook weer een kans. Maar wie moet er dan uit? Rusnak? Linssen in elk geval niet. Ik vind dat ook Mahi nu wel in de basis moet starten. En dat Drost ook maar es een paar weken de kans moet krijgen, die jongen kan echt wel beter. Ik vond Reijnen niet sterk, werd paar keer gemakkelijk gepasseerd. We wisten dat we niet het kaliber Botteghin terug zouden krijgen maar ik vind het verschil wel erg groot.

TomOkker22-08-2015 om 07:31

Wissel vond ik niet terecht had Rusnak linie naar achteren geschoven en Dost er uit gehaald. Verder vind ik dat we nog niet te kritisch mogen zijn over onze nieuwe aanwinsten. Mannen zijn amper een week bij de club.

Als ik het spel zo zie dan dan zou je haast zeggen dat de goals vroeg of laat wel moeten vallen. Als het team beter en beter op elkaar ingespeeld raakt dan vallen ze vanzelf. Zoveel aanvallen als dit seizoen heb ik het vorig seizoen in 10 wedstrijden nog niet gezien.

kein geloel fussbal spiel'n

dennis12022-08-2015 om 08:28

Beste man bij de fc was Kappelhof,mag ook wel een keer gezegd worden.Ben geen fan van hem maar gister speelde hij goed.

TomOkker22-08-2015 om 08:55

met je eens Dennis

Hoekie22-08-2015 om 09:49

Met je eens Dennis. Ik heb vaak op-en aanmerkingen over Kappelhof maar na een aarzelend begin speelde hij een ijzersterke wedstrijd.

brummie22-08-2015 om 10:28

Ik vond fc zeker de eerste helft goed spelen, jammer dat bij het rustsignaal een deel van de supporters begon te fluiten. Kappelhof en ook hiariej sterk spelend. Drost is speler die goed de diepte zoekt en in de ruimte aanspeelbaar is. Krijgen we nog veel plezier van. In de 2e helft door uitblijven doelpunt spel rommeliger. Prima wissels vd looi. Hoesen speelde energiek, goed om te zien. Blij met de 3 punten, op naar utrecht uit.

campesino22-08-2015 om 10:52

als elftal zijn we voorlopig minder dan in mei, maar als team misschien wel beter. als je in minuut 60 als trainer om je heen kijkt en je ziet antonia, mahi en hoesen naast je zitten dan kan je nog eens wat.

toch blijf ik papagaaien, met een echte spits hadden we bij rust al met 3-0 voor gestaan.

Cantona22-08-2015 om 11:06

Het was een zeer matige vertoning, en ik stond op een gegeven moment ook bijna op het punt om de minions in de bioscoop te gaan kijken ,maar ja dat doe je niet als echte supporter.

Het valt mij op dat we op het middenveld allemaal van die kleine dribbelaars hebben lopen en op Tibbling na er fysiek toch te kort komen.

Ook een opkomende back is vaak gevaarlijk , maar als die er al staat dan is hij wel heel gemakkelijk te verdedigen.

Van Mahi ben ik al veel langer een fan maar ik had hem voor een ander gewisseld en Rusnak op het veld laten staan, oke hij heeft een mindere periode maar juist nu kon hij spelminuten maken, hij speelt zo geen wedstrijd uit.

TomOkker22-08-2015 om 12:34

Nou nou dat viel toch wel mee, wat vond je matig, dat de bal er niet eerder inging of........... Het was zeker niet matig, aanvallend zit er sinds jaren weer muziek in, dat het aan het begin van de competitie allemaal nog stroef draait ben ik het mee eens maar net wat campie zegt er zit nu in ieder geval wat op de bank om een wedstrijd te doen kantelen.

Keep up the good work

Oeleoptak22-08-2015 om 14:50

Ben het met je eens inzake de wedstrijd/ vertoning. Maar over Tibbling, dat is toch het kleinste mannetje in het veld?

Bij corners viel het mij op dat onze aanvallers zowat allemaal een kop kleiner zijn dan de verdedigers van de tegenpartij. Dat betekent dat een hoekschop niet veel kans van slagen heeft. Mahi is zo ongeveer de langste aanvaller die we hebben (1,81), ook een reden om hem op te blijven stellen. Tevens zag ik dat hij de vrije trap er met rechts inknalde en de tweede met links maakte. Ik stem voor Mahi.

renevanderes22-08-2015 om 15:34

Ik hoor niemand over Larsen wat ook wel zeer te begrijpen is. Speelde maar 8 minuten maar liet een paar goede ingrepen zien.

Gaan we nog een hoop plezier aan beleven. 22jaar maar nu al een echte kerel.

Robba22-08-2015 om 15:35

Als dit elftal ingespeeld is, staat er wel een goed team ! Ben alleen benieuwd wanneer Nijland met z'n "verrassing" op de proppen komt!

Van Dijk al niet meer bij wedstrijdselectie. De geruchten doen zich de ronde.. Zal de FC op dát geld wachten voor ze nog iets ondernemen?

22-08-2015 om 17:44