FC Groningen wint van Cambuur en klimt op de ranglijst

Door Redactie 17 reacties

De trots van het noorden heeft de eerste thuiszege van het nieuwe kalenderjaar bijgeschreven. SC Cambuur werd met 2-0 verslagen. Michael de Leeuw opende na ruim 10 minuten wedstrijd de score na goed voorbereidend werk van Hoesen en Linssen. Diep in de tweede helft maakte invaller Idrissi de tweede treffer met een fraaie droge knal in de korte hoek. FC Groningen stijgt op de ranglijst naar de zevende plaats en heeft hetzelfde aantal punten dan nummer zes AZ - dat een beter doelsaldo heeft.

eerste helft
De openingsfase kwam moeizaam op gang, het spelbeeld ging op en neer zonder tot echte kansen te komen. De Liwadders kregen de eerste mogelijkheid, via een Groningen speler werd het corner die niets opleverde. Aan de andere kant van het veld was het daarna wel raak. Hoesen bereikte Linssen die zijn tegenstander uitkapte en De Leeuw in stelling bracht met de fraaie openingstreffer.

FC Groningen behield daarna lange tijd het betere van het spel maar de finesse ontbrak in de eindpass. De gasten hadden daarentegen na een half uur ook zo op 1-1 kunnen komen. Maduro bracht onbedoeld Van de Streek in scoringspositie die nipt naast het doel van Padt schoot.

In het laatste kwartier keerde Nienhuis een schot van Hoesen, Padt keerde het schot van Van de Streek in de korte hoek. Ook Tibbling kreeg kans om de marge te verdubbelen, de Zweed mikte op aangeven van Hoesen nipt naast.

Tweede helft
De gasten kwamen beter uit de kleedkamer dan FC en hadden zeker het eerste kwartier meer het initiatief. Met name Vloet en Van Veen kregen mogelijkheden. FC Groningen leed veel balverlies en kwam moeizaam onder de druk uit.

Toch keerde zich het spelbeeld met name door het inbrengen van Oussama Idrissi die erin kwam voor Hoesen. Linssen was dichtbij een treffer, Nienhuis voorkwam dat. Idrissi stoomde gevaarlijk op over links maar schoot nipt naast. Ook de aanval waarbij "de kleine Mahi" als eindstation werd opgezocht verdiende zeker een beter lot. Zijn stift in een poging Nienhuis te verschalken was niet hoog genoeg waardoor de doelman de bal uit de lucht kon plukken.

Een minuut daarna was het wel raak. Oussama Idrissi kwam over links, omspeelde zijn directe tegenstander en schoot nu wel verwoestend in de korte hoek. De wedstrijd was gespeeld.

FC Groningen pakte zonder tot groots spel te komen een belangrijke driepunter. De overwinning is verdiend en de Geel-blauwen kunnen zich terechte zorgen gaan maken om aan het einde van het seizoen niet rechtstreeks te degraderen.

Aankomende zondagmiddag wacht in Euroborg de wedstrijd tegen Ajax.

Opstelling FC Groningen (statistieken via FC Groningen)
Padt; Hateboer, Reijnen, Lindgren (c), Payne (76’ Tamata); Maduro, De Leeuw, Tibbling; Linssen (82’ Antonia), Hoesen (63’ Idrissi), Drost.
Rest bank: Van der Vlag, Larsen, Rusnak, Bacuna.

Opstelling SC Cambuur
Nienhuis (c), Peersman, Dammers, Van der Laan (58’ Hiariej), Andriuskevicius, Monteiro (58’ Rosheuvel), Byrne, Vloet (76’ Berisha), Narsingh, Van Veen, Van de Streek.

Rest bank: Zeinstra, Overgoor, Hoefdraad, Boutzamar.

Toeschouwers: 20.743

Scores: 12’ De Leeuw (Linssen) 1-0; 75’ Idrissi (Tibbling) 2-0.

Scheidsrechter: Makkelie

Overige officials: Diks, Steegstra en Van de Graaf

Gele kaart: 70’ Linssen

TomOkker07-02-2016 om 16:56

Was goed te doen vanadaag, Maduro MotM

Hoekie07-02-2016 om 18:07

Ben het met je eens dat de FC best goed was met name in de eerste helft. Alleen jammer dat ze de goede eerste helft niet met ruime cijfers afsloten. dan krijg je een galavoorstelling in de tweede helft. Tweede helft vrij matig van beide kanten.

appie happie07-02-2016 om 17:16

Nou ik vond de fc slecht spelen  al was er af en toe een mooie combinatie rond Hateboer..veel meer was dr niet. 2 schoten van idrissi en kopbal van hem.. het afronden het had bij rust al 4-0 moeten staan toch.

Ok 3 punten.volgende week weer?

Hoekie07-02-2016 om 17:49

De eerste helft was best te pruimen. Met je eens dat het met rust 4-0 had moeten staan. Dan doe je toch wel iets goede lijkt mij. je creëert kansen dat je die vervolgens niet benut is natuurlijk zeer spijtig. Daarmee creëer je onrust in de tweede helft en breng je de tegenstander terug in de wedstrijd. Lindgren was voor mij de beste en Hateboer erg goed in de eerste helft. Snel contractverlenging aanbieden al denken veel forumleden daar anders over. Verder viel Indrissi geweldig in. Daar gaan we nog een hoop plezier aan beleven.

TomOkker07-02-2016 om 18:19

Appie ben je in slaap gevallen tijdens de 1e helft, wedstrijd was goed te pruimen. 2 - 3 prima aanvallen waar de heren Hoesen, Linsen en de Leeuw elkaar prima konden vinden.

campesino07-02-2016 om 18:00

eerste helft was gewoon vrij goed. de tweede helft tot de invalbeurt van idrissi bijzonder slecht. toch vreemd zo'n groot verschil.

over hateboer, ik vind het een vd weinige spelers die dit jaar wel beter zijn geworden. vooral in verdedigend opzicht.

Hoekie07-02-2016 om 18:33

Over Hateboer: Hij speelt al weken erg goed. Om met de woorden van Tom te spreken ...de papegaaien die Hateboer een amateur of nivo FC onwaardig vinden zijn al weken stil.

marcelfcg07-02-2016 om 19:02

@Hoekie Volgens mij was het Tom Okker die Hans Hateboer een blinde draver vond. Ik heb nooit begrepen waarom iedere speler hier altijd zeeen van tijd moet krijgen voordat die er staat terwijl van een jonge jongen uit eigen kweek wordt verwacht direct constant te presteren. Hateboer komt er wel. Een maand of wat geleden zag Co Adriaanse dit ook al en gaf aan dat Hateboer toekomstig back van Oranje kon worden.

TomOkker07-02-2016 om 19:39

Marcelfcg je hebt helemaal gelijk ik vond Hateboer een ongeleid projectiel maar zoals hij vandaag maar ook de afgelopen wedstrijden speelt is het meer dan een talent. De onrust in z'm spel blijft maar op dit moment kan ik mij geen betere voor die positie bedenken.

renevanderes07-02-2016 om 18:31

Prima eerste helft alleen moeten de kansen wel benut worden. Tweede helft slecht met een wel zeer slecht spelende Jesper Drost, hoe is het mogelijk hij lijkt het voetballen wel verleerd te zijn. Gelukkig kwam Idrissi er in voor deze voetballer kom je naar het stadion. Verder een mooi uitzwaai moment voor Chery. Volgende week gewoon weer winnen van 020 en dan staan we misschien wel op een vierde plaats.

Hoekie07-02-2016 om 18:50

Drost speelde inderdaad dramatisch. Voor het team ook super vervelend, je speelt eigenlijk met 10 man. Hoop dat hij snel de draad gaat oppakken. Indrissi had  inderdaad een geweldige invalbeurt.

Kwakkie08-02-2016 om 07:15

Ik vond het belachelijk dat Hoesen eruit moest voor Idrissi. vd Looi had toch veel beter Drost eruit kunnen halen? Nu werd de hele voorhoede door elkaar gehusseld, door één wissel. Ik vond Hoesen ook zeer goed spelen. Ging best veel dreiging vanuit.

appie happie07-02-2016 om 18:37

Zeker niet Tom o  heb eerste helft gezien waarin slechts 1 x ipv 4 x een doelpunt zou moeten vallen  daarna wast klotn van de bok..muv idrissi  leuke speler  hij en mahi toch goed voor vermaak.

Volgende week ook 3 punten zou perfect zijn

Janpie07-02-2016 om 18:44

Nou Appie in je eerste post had je her er over dat het met de rust al 4-0 had moeten staan, en nu zeg dat er slechts één doelpunt had kunnen vallen ?

appie happie07-02-2016 om 19:24

Nou staat er misschien wat beroerd..maar bedoel dat het bij rust gewoon al 4-0 had moeten staan gezien overwicht cq kansen.ach misschien ben ik te kritisch..

TomOkker07-02-2016 om 19:42

Niet vervelend bedoeld maar Hoesen speelde 1e helft erg goed zodra hij zich aanbod was het blinde paniek bij Cambuur ben het met je eens dat er minimaal 1 goaltje bij moest. 2e kans van de Leeuw was overigens buitenspel dus tel ik die niet als kans

Johan07-02-2016 om 18:50

1e helft prima en 2e helft drama. Snap niet dat je zo uit de kleedkamer komt maar das bij meer teams een mysterie. Hateboer verlengen idd. Begin me ook zorgen te maken over Drost. Vindt het eigenlijk niet veel tot nu toe. Slap en matig in de passing. Vond ik vorige week ook al en eigenlijk het hele seizoen al. Wordt vaak gezegd dat hij goed loopt maar zonder vervolg is dat vrij nutteloos. Desalniettemin volgende week zelfde opstelling indien Sorloth niet kan spelen. Drost wel sneller wisselen bij zelfde prestatie.

TomOkker07-02-2016 om 19:44

Drost komt er wel werkt hard hier en daar ongelukkig in z'n acties maar dat vind ik van Tibbeling ook ondanks dat hij weer terug kan kijken op een prima wedstrijd. Maar op dit moment mag je die 2 natuurlijk niet vergelijken

campesino07-02-2016 om 19:57

Vraag me af waarom juist hoesen werd gewisseld. Was in de tweede helft minder, maar daarin was hij niet de enige. Drost was rijper voor een wissel, maar ook de leeuw. Bovendien als de leeuw vertrekt is het logischer spelers te laten staan die wel bij groningen blijven. En ik heb nog steeds de hoop dat hoesen een succes wordt

TomOkker07-02-2016 om 20:01

Hoesen kan terug kijken op een puike wedstrijd was belangrijk bij elke aanval.

Ingang107-02-2016 om 21:41

Volgens mij was Hoesen geblesseerd?

FCG-Forever07-02-2016 om 21:27

Idrissi komt er ook aan, hij doet me een beetje denken aan de Mahi die net Sparta over kwam, goede techniek en goed schot! Gaan we plezier aan beleven! Ben benieuwd hoe het er straks uit ziet als Mahi van zijn blessure terugkeert

Marco07-02-2016 om 21:54

Wedstrijd was een aardige afspiegeling van de FC dit seizoen. Aantal aardige aanvallen, vechtlust, ook moeite om het spel te maken, veel onnodige foute passing, geen vaste spelpatronen en verdedigend kwetsbaar.

Het elftal heeft zich zelf weer uit de problemen gespeeld en kan weer omhoog kijken. Dit elftal kan thuis van Ajax winnen.

TomOkker07-02-2016 om 23:02

Niet mee eens Marco, breipatronen waren duidelijk goede aanvallen in de 1e helft. 2e helft ging Cambuur opportunitischer spelen (druk zetten) Rijnen en Lindgrin sterk en degelijk. Cambuur toch 2 kansen maar daar mag je zelf over oordelen.

Het veld is nog steeds een drama, nog steeds een knollenveld, overigens, tegen Ajax kan dit een voordeel zijn

08-02-2016 om 09:14

ik gun je een groen witte bril, vwb. jouw verwachting voor Ajax thuis...  maar zoals Ajax tegen Feyenoord speelde (2-1) vooral op overtuiging/inzet...dat zie ik de FC niet zo 1,2 3 klaren...  Maar goed: we blijven positief en die wedstrijd moet eerst nog gespeeld.

M.I. belangrijker nog dan een overwinning is,  of Grunn het spel en de vorm kan uitbouwen.

appie happie08-02-2016 om 12:27

O Kees ik heb ajax ook gezien gister,was niet echt onder de indruk hoor..ik denk dat er voor de fc wel degelijk kansen zijn..op een punt of meer.kijk de fc speelde gisten een periode slecht maar er zaten ook mooie stukken bij eea ligt ook aan de tegenstander ajax wil/kan wel spelen en dat ligt de fc wel..en met Mahi dr weer bij wil ik het nog wel eens zien zondag.

Reken maar dat ajax niet gerust naar ons komt ze winnen hier bijna nooit.

En we hebben een Barcelona aanval(len) gezien gister met Linssen Hateboer en Hoesen afmaker de Leeuw  dat hebben zij ook gezien..dus..

Iedereen een fijne week toegewenst..

brummie08-02-2016 om 14:20

Prima overwinning gistermiddag. score had wat hoger uit kunnen vallen. Vertrouwen neemt wat toe, en de spelpatronen worden beter. Ook de ziekenboeg stroomt leeg zodat vd looi meer keuzes heeft. Zondag tegen ajax vind ik een bonuswedstrijd, maar een goed resultaat zal mijn weekend meer dan goed maken.

Djagger08-02-2016 om 14:54

Een 4-4-2 speelwijze met mahi en Idrissi aan de zijkanten en sorloth (beuken, sleuren, bliksemafleider) en linssen en/of Hoessen voorop wordt nu een intressante optie...

Haze08-02-2016 om 15:52

Zeker met je eens Djagger. Enig idee hoe het met Mahi is op dit moment? Bestaat er een kans dat hij tegen Ajax weer kan spelen? Net als Sorloth trouwens?

Gert08-02-2016 om 17:36

Ben prima tevreden over onze Fc, ben alleen stomverbaasd dat Drost de hele wdstrijd is blijven staan. Hij liep van de eerste tot de laatste minuut verdwaast rond en had irritant balverlies in de omschakeling.

maar goed we kunnen niet alles hebben toch ?

Cantona08-02-2016 om 23:42

Het spel was ,op een paar toch wel mooie aanvallen na, niet echt sprankelend maar ik heb wel genoten van Idrissi.

Drost kon mij weer niet bekoren en de wissels Tamata en Antonia hadden ook niet echt een meerwaarde.

Brian Linssen kreeg weer een domme gele kaart en de wissel was dan ook logisch ,ik had echter liever Rusnak tegen zijn oude club zien aantreden, goed voor zijn zelfvertrouwen en ik vind hem beter dan Antonia.

Payne speelde ook redelijk en ook deze wissel was volgens mij onnodig.

In elk geval drie punten.

manus09-02-2016 om 07:23

Prachtige combinaties met Hateboer (zeer stabiel de laatste wedstrijden), Linssen en Hoesen. Beschamend dat Mennega Hoesen totaal niet noemt in zijn DvhN-verslag en hem een 6 geeft. Onbegrijpelijk; was bij diverse goede aanvallen betrokken. Vd Looij wil zeker Drost vertrouwen geven, anders kan ik het niet wisselen van hem niet verklaren. Rusnak is een meer dan goed alternatief.

Vind trouwens vaak zijn wissels niet te volgen. Hoewel Idrissi brengen natuurlijk zeer okee is.

Nogutsnoglory109-02-2016 om 21:41

Wissel Tamata voor Payne was logisch. Tamata moest nog wat speelminuten maken voor de topper tegen Ajax. Hij mist nog ritme vanwege zijn blessure. Payne op linksback tegen Ajax is de achilleshiel van onze verdediging. Van der Looi is er veel aangelegen dat Tamata speelt zondag. ( persoonlijk heb ik nog liever Burnett maar die gaat het niet halen )