FC Groningen verslaat PEC Zwolle met grote cijfers

Door Thijs Faber 13 reacties

FC Groningen heeft zich zondagmiddag goed gerevancheerd op de afschuwelijke nederlaag in Den Haag vorige week. PEC Zwolle werd verrassend met 5-1 over de knie gelegd in een aardig gevuld Noordlease Stadion, de equipe van Faber maakte vriendelijk gebruik van een waardeloos Zwolle, en liet bij vlagen goed voetbal zien.

Eerste helft
FC Groningen kwam aardig uit de startblokken, Linssen en Mahi werden al snel gezocht en een 1-0 voorsprong hing in de lucht. Deze voorsprong kwam er: in de 14e minuut ging de opnieuw uitblinkende Linssen de combinatie aan met Mahi en rondde zijn eigen opgezette aanval keurig af. Na de 1-0 was het publiek nog sceptisch, het is dit seizoen vaker voorgekomen dat de FC voor kwam en het daarna weggaf. Toch was er 5 minuten later uitsluitsel van dit scenario, Jesper Drost gaf een zeer goede steekbal op Idrissi, die een strakke voorzet in huis had die simpel werd ingetikt door Mimoun Mahi. Een weelde voor de FC, een 2-0 voorsprong na amper 20 minuten. Na de 2-0 kakte het wat in, maar toch was het in de 38e minuut Bryan Linssen die uit een uitstekende corner van Idrissi zijn tweede goal van de dag binnen knikte. De FC ging met een 3-0 voorsprong de rust in.

Tweede helft
De donderspeech van Ron Jans in de rust kende kennelijk zijn uitwerking, uit een door Bacuna dom weggegeven corner maakte Brock-Madsen al binnen 2 minuten de 3-1. Het publiek hield z'n adem in, het zou toch niet? Dit werd versterkt toen een inzet van Menig door Davidson van de lijn werd gehaald. Toch was daar Mimoun Mahi, die een wederom uitstekende bal van Jesper Drost aannam en langs Van der Hart in het Zwolse doel schoof, een weergaloze goal. Na de 4-1 deëscaleerde de wedstrijd en kwamen beide ploegen niet meer heel dicht bij de goals, toch was daar in de 88e minuut invaller Ajdin Hrustic die de bal van een meter of 25 in de verre hoek schoot. Met een stand van 5-1 floot arbiter Van de Kerkhof voor het einde.

Opstelling FC Groningen: Padt, Hiariej, Memisevic, v.Nieff, Davidson, Drost, Bacuna, Jenssen, Idrissi (Tibbling/87), Mahi (Hrustic/ 75), Linssen (Sörloth/68)

Opstelling PEC Zwolle: v.d.Hart, v.Polen, Marcellis, Bouy (Verdonk/46), Warmerdam, Thomas, Saymak (Israelsson/66), Holla, Mokhtar (Nijland/72), Brock-Madsen, Menig

Samenvatting FC Groningen - PEC Zwolle via FOX Sports

Interview met doelman Sergio Padt via FOX Sports

Interview na afloop met coach Ernest Faber via FOX Sports

16-04-2017 om 17:11

wedstrijd gemist vanwege Paasbezoek...  maar mooie uitslag.  begrijp dat Zwolle zwak ws vanmiddag, dat gekluk moet je ook eens hebben... Go Ahead winnen volgende week en Heracles puntje verspelen, en je doet weer mee op de plaats 9...

Appie: ik wens je een goed vervolg op de 2e Paasdagvioering... natuurlijk heeft de winnaar gelijk...en jij evenzo met je goede voorspelling.!

appie happie16-04-2017 om 17:49

Kees  Dank je   maar Zwolle was ook zeer zwak hoor...fc heeft het prima uitgespeeld...Wanneer er zaterdag as weer 3 p worden gehaald en Pec wint van almelo  wat niet onlogisch is   staan we 9de.op slechts 4 p van Heerenveen. .Wat er 12 waren onlangs..

Snooze16-04-2017 om 17:12

Boere! !!!!

16-04-2017 om 17:13

Complimenten.. niets meer aan toe te voegen

herman196016-04-2017 om 18:09

de eerste helft ging echt goed,aanvallen liepen lekker en werd zelfs 3 xuit gescoord.

Tweede helft zie je weer een paar spelers lopen die gewoon arrogant zijn.metde gedachten de buit is binnen.

Deze spelers zullen ze hard aan moeten werken(of gewoon weg doen)  Maar goed de 5-1 is een mooie uitslag.

Volgende week doe ik het ook voor de helft!

16-04-2017 om 18:31

Prima wedstrijd en uitslag tegen een zwak zwolle. Maar laat groningen maar weer eens een serie neerzetten go ahead en psv thuis pakken en je word inderdaad 9e met een dramatisch seizoen. Dan ga je ook nog eens met een flow en in vorm de play offs in. Maar ik zie ze zo volgende week weer verliezen dat past meer in de lijn van het seizoen.

Robba16-04-2017 om 20:03

Prima wedstrijd. De man die er mij echt uitsprak was toch wel good old Tommy Hiariej. Linssen en Mahi uiteraard goede treffers, maar Hiariej verdient ook wel eens een pluim voor deze wedstrijd vandaag.

Go ahead zou volgende week moeten, anders valt het doek. De FC moet ook, uitgaande dat Zwolle zal winnen en Willem 2 van Heerenveen, is het gat met Heerenveen nog 1 punt..

Alles is nog mogelijk voor hen die willen.. spannend ;)

17-04-2017 om 12:40

Al waren het ook 8 maanden, geen bezwaar hoor!!!!!

Hoekie16-04-2017 om 21:17

Appie Happie. Ben een maandje of 4 hier weggeweest toen mijn glazen bol een duidelijke overwinning aangaf. Jij reageerde daar leuk op. Zag verder erg veel posts is niets, wordt niets en kutvoetbal. Toch is het voetbal veel aanvallender dan in voorgaande jaren. Geen tikkies terug. Daar hoor ik niemand over. Leuke wedstrijd gezien tegen een matig Zwolle. Linssen goed, net als Mahi. Hieraj begon matig maar vocht zichzelf goed  terug in de wedstrijd. ADO uit was een drama maar een diehard supporter zit toch weer in het stadion om zijn kluppie aan te moedigen. Ik denk dat ik weer een maandje of 4 onderduik.

harley16-04-2017 om 22:45

Die Jenssen..weinig genoemd maar ozo nuttig.

marcelfcg17-04-2017 om 20:23

Klopt, hij doet mij regelmatig denken aan Lindgren in zijn eerste periode bij de FC.

brummie17-04-2017 om 08:47

Uitstekend resultaat tegen Zwolle en bij vlagen gewoon erg goed voetbal. Zelfs de vaak verguisde Drost speekse prima wedstrijd.Wisselvalligheid troef dit seizoen, maar dat zie je ook bij clubs zoals bijv. Vitesse deze speelronde. Hoop dat fc nu met vertrouwen lijn kan doortrekken naar GAE. Opvallend verder dat na grootste overwinning dit seizoen er maar een schamele 8 posts geplaatst zijn terwijl bij een nederlaag of gelijkspel de boel volstroomt. @hoekie, goed weer eens een post van je te lezen, tot icer een maandje of vier!

Nogutsnoglory117-04-2017 om 11:03

Prima overwinning heb er van genoten. Ook nog lekker in het zonnetje. Vond vooral Mahi weer sterk. Ongelofelijk ook hoeveel loopwerk hij verricht. Hij is constant in beweging en voor zo'n creatieve speler werkt hij ook nog eens erg hard. Dat word wel een aderlating als hij deze zomer mocht vertrekken. Moet wel zeggen dat Pec wel erg matig was en onze verdediging niet echt kon testen. Play-offs zitten er nog in temeer omdat Heracles de laatste wedstrijd uit in de kuip moet spelen wat bijna zeker 0 punten oplevert. We gaan het beleven, Come on FC.

fc gras17-04-2017 om 11:48

Gelukkig zat ik er helemaal naast met mijn voorspelling, knappe overwinning, een keertje weer baas in eigen euroborg. Ben benieuwd naar de volgende wedstrijd. Linssen vaak bekritisserd maar doet het na de winterstop prima in de punt van de aanval.

17-04-2017 om 13:19

Ik hik eigenlijk op twee gedachten, was de FC-Groningen nu zo goed of was PEC nu zo slecht? Feit is wel dat er nu tenminste werd geknokt en het  teamspel er goed uitzag. Ergo.....prima wedstrijd  en de drie punten zijn in de knip, op naar Kowet, ook voor de drie punten. Overigens zie ik op een aantal andere topics namen voorbij komen van nieuwe spelers die welkom zouden zijn bij de club, volgens de PC supporters, maar wie kan mij vertellen waar v.d Weert is gebleven. Heb hem dit jaar nog niet op het veld gezien, en aangezien de communicatie van de FC richting de supporters nou niet "je van het" is is het mij een raadsel wat er met deze man aan de hand is. Misschien dat Hans Nijland binnenkort het licht ziet en ons toch eens uit de doeken doet wat er aan de hand is met Tom v.d. Weert.

18-04-2017 om 10:21

wat mij deze keer vooral opviel was dat de spelers elkaar de doelpunten gunden

niet zoals je zo vaak ziet dat ze voor eigen succes gaan en dan hopeloos falen.

maar balletje breed liggen zodat de ander hem voor het intikken heeft.

er zijn dit seizoen maar 3 wedstrijden meer te gaan maar hopelijk gaan we dat meer zien.

wanneer je elkaar de doelpunten gunt zal iedereen uiteindelijk vaker scoren dan wanneer je voor eigen succes gaat