FC Groningen Onder -23 verliest thuis van Harkemase Boys

Een zure 2-3 nederlaag vanmiddag op Corpus. In de slotfase dé kans om op 3-3 te komen maar Joël Donald zag zijn penalty gestopt zag worden door doelman Jansema. Op het uiteindelijke verlies viel dan ook verder weinig op af te dingen. FC liep kwam nauwelijks tot kansen en liep grotendeels teveel achter de feiten aan. In de eerst helft kwam het al snel op een 0-1 achterstand. Oud FC-er Kevin Mennega verschalkte doelman Jan Hoekstra uit een prima voorzet vanaf de linkerkant. Binnen 10 minuten miste Jan Hooiveld de kans op 0-2. Kort daarna viel dan toch de 1-1. Een werkelijk fenomenaal genomen vrije trap van Ajdin Hrustic (die kan terugkijken op een prima wedstrijd) vloog van een afstand van zeker 25 meter in de kruising. Halverwege het eerste bedrijf zette Jong Groningen kort aan. Joël Donald wist zichzelf knap vrij te spelen en schoot naast het doel. Even later was Ajdin Hrustic dichtbij een treffer, een afgeslagen corner werd over het doel geknald. Dat waren dan ook de belangrijkste wapenfeiten voor de pauze.

De gasten begonnen goed aan de tweede helft en Grunn moest terug. De 1-2 viel opnieuw snel. Een vrije trap ging hieraan vooraf en belandde via, via, in de groen-witte zestien. Bouius was het eindstation, FC stond opnieuw op achterstand. Na ruim een uuur viel de 2-2. Een vrije trap van Ajdin Hrustic werd bij de tweede paal binnengetikt door David Browne.

De Friezen trokken het initiatief naar zich toe, doelman Jan Hoekstra moest handelend optreden, kort daarna voorkwam Marijn Ploem een treffer. Twintig minuten voor tijd werd het 2-3. Een inworp werd verlengd en spits Hooiveld toonde zich de uiteindelijke matchwinner.

In het slotkwartier waren er schotkansen voor Ajdin Hrustic (inzet gestopt) de Robbert De Vos (naast). In de slotfase moest de doelman van Harkema redding verrichten op een hard schot en loste, Joël Donald wou aanzetten voor de rebound maar werd vastgehouden. Van de Knaap kon inrukken met een rode kaart, penalty. Joël Donald benutte de kans niet waardoor de Friezen met de volle buit op zak de vierde plek in bezit hebben genomen. Groningen daalt voorlopig naar de vijfde plek.

Opstelling FC Groningen; Jan Hoekstra, Tim Riksman, Marijn Ploem, Kasper Larsen (46’ Robbert de Vos), Kolbeinn Finnsson, Tom van de Looi, Michael Breij (75’ Kasper Oldenburger), Gerald Postma, Ajdin Hrustic, Joël Donald, David Browne.

Rest bank: Pelle Boevink, Daniel Bouman, Oege Sietse van Lingen.