[fotoalbum toegevoegd] FC Groningen Onder -23 op valreep langs DVS'33

Door Redactie 3 reacties

Onder kletsnatte omstandigheden won Jong FC vanmiddag met 3-2 van DVS '33 uit Ermelo. Grunn domineerde het eerste kwartier, zag een doelpunt afgekeurd worden en had het betere van het spel en de kansen. Naarmate de eerste helft vorderde, liet Groningen wat meer de teugels vieren waardoor de gasten beter in het spel kwamen en uiteindelijk ook tot kansen zouden komen. Zo eindigde uit een corner situatie een bal uiteindelijk op de lat en niet veel later moest doelman Jan Hoekstra redding brengen. De verdediging kon de bal wegwerken.

Update: Fotoalbum

Kort na de rust verschalkte Tom van de Looi doelman Eppink met een afstandsschot, 1-0. Na ongeveer een uur werd het 1-1. De gasten kregen een penalty die door Eppink werd benut. De gasten roken bloed, David Browne leed volkomen onnodig balverlies. Roemeon ging er vandoor met de bal en verschalkte Jan Hoekstra, 1-2.

Een minuut of tien voor tijd werd het dan toch 2-2. Joël Donald die vanmiddag vrij anoniem speelde mocht aanleggen voor een strafschop. De bal werd gekeerd door de doelman, Kasper Oldenburger die net in het veld was gekomen voor Antuna benutte de rebound, 2-2.

In de slotfase werd het 3-2 door Marijn Ploem die een corner wist binnen te knikken. De gasten maakten daarna nog bijna de gelijkmaker. Het doelpunt werd terecht afgekeurd vanwege buitenspel.

Jong FC stijgt naar plek vier en mag volgende week op bezoek bij koploper Spakenburg.

Statistieken via FC Groningen

Opstelling FC Groningen onder-23: Jan Hoekstra, Tim Riksman, Marijn Ploem, Lars Kramer, Amir Absalem (46. Robbert de Vos), Gerald Postma, Tom van de Looi, Hampus Finndell (72. Tim Freriks), David Browne, Uriel Antuna (77. Kasper Oldenburger), Joël Donald.

Rest bank: Pelle Boevink, Tim Waterink, Daniel Bouman.

Opstelling DVS’33: Paul Eppink, Haico Epe (84. Daniel van Warven), Jorran van Santen, Basil Camara, Roald de Vries, Dennis Hollart, Coen Vloetgraven, Kay Velda (63. Benjamin Roemeon), Mike Ahrens, Gökhan Yasar, Maurice de Ruiter (70. Jeroen Buitenhuis).

Toeschouwers: 250

Scores: 48’ Tom van de Looi 1-0, 60’ Mike Ahrens 1-1, 71’ Benjamin Roemeon 2-1, 79’ Kasper Oldenburger 2-2, 90’ Marijn Ploem 3-2.

Gele kaarten: 45’ Roald de Vries, 55’ Gökhan Yasar, 56’ Mike Ahrens,  78’ Jorran van Santen, 82’ Tim Riksman, 87’ Robbert de Vos