FC Groningen Onder -23 met 3-1 langs Harkemase Boys

Door Redactie 5 reacties

Zwaar bevochten en drie punten erbij was vanmiddag het eindresultaat voor de mannen van trainer Alfons Arts. Roland Baas kopte Jong FC voor de pauze op een 1-0 voorsprong. Ajdin Hrustic pegelde halverwege de tweede helft met een afstandsschot in de verre hoek de 2-0 tegen de touwen. De gasten kwamen kort daarna (uit een vrije trap die perfect werd ingekopt) via Uuldriks op 2-1. Een minuut of zes voor tijd scoorde de Vos de 3-1.

Het was vanmiddag prima voetbalweer. Naar onze schatting waren er zeker 500 mensen op het duel afgekomen, waaronder veel Friese supporters. Terugkijkend op de eerste helft had Jong FC het betere van het spel en het meeste balbezit. Over en weer werden diverse persoonlijke duels op het scherpst van de snede uitgevochten.

De eerste grote kans was voor groen-wit. Via doelman Jansema en de lat werd het een hoekschop die uiteindelijk niets zou opleveren. De Beloften kwamen halverwege het eerste bedrijf dan toch op een verdiende 1-0 voorsprong. De gasten drongen in de slotfase voor rust flink aan. Een geplaatst schot ging rakelings langs de tweede paal en een inzet van Uuldriks landde tegen de lat.

Na de pauze bleven de Harrekieten aandringen. Een vrije trap werd van dichtbij naast gewerkt, kort daarna werd een mogelijkheid over het doel van Van der Vlag geschoten. Tevens eindigde een bal van dichtbij rond de 60e minuut in het zijnet.

Het was dan ook bevrijdend dat FC (uit het niets) op de 2-0 kwam. Want Harkema was vanaf de pauze tot aan het moment dat het tweede doelpunt viel de bovenliggende partij.

De donkerblauwhemden zouden uiteindelijk toch de aansluitingstreffer maken. FC wist gelukkig kort daarna de marge te vergroten naar 3-1. In de slotfase voorkwam doelman Jansema de 4-1, hij moest gestrekt aan de bak op een hard ingeschoten vrije trap.

Opstelling FC Groningen onder-23 (statistieken via FC Groningen)
Peter van der Vlag; Tim Riksman, Joël Amakodo, Roland Baas, Amir Absalem; Gerald Postma, Yassine Zakir (82’ Robbert de Vos), Ajdin Hrustic; Michael Breij, Gijs Jasper (89’ Niccolo Pozzebon), David Browne (69’ Pier Veldman).

Rest bank: Erwin Heidekamp, Jim de Leeuw, Julian Nak, Tim Waterink.

Opstelling Harkemase Boys
Erick Jansema, Jesse Renken, Erich Jongeling, Jens Jurn Streutker (74’ Robert Stelpstra), Björn Adams, Henny Bouius, Klaas Schotanus (56’ Robin Huisman de Jong), Arton Musliu, Oebele Schokker (56’ Ezra Schrijver), Hein Uuldriks, Matthijs Hardijk.

Rest bank: Arjen Tolman, Bart de Groot, Jordy van Wijk.

Toeschouwers: 600

Scores: 24’ Roland Baas 1-0; 68’ Ajdin Hrustic 2-0, 79’ Hein Uuldriks 2-1, 84.  Robbert de Vos.

Scheidsrechter: S. Veekamp