[UPDATE zondag 23 april + fotoalbum] FC Groningen onder -23 met 2-1 onderuit in Almere

Door Redactie 1 reactie

Jong FC leed vanmiddag de tiende nederlaag van het seizoen. Kort na de aftrap liep Grunn al heel snel achter de feiten aan. Van de Water scoorde binnen 2 minuten de 1-0. Op slag van rust werd het 2-0 door een strafschop van Waalkens. Amir Absalem zou hands hebben gemaakt in de eigen zestien. De gasten toonden een zeer slechte uitvoering van de eerste helft. Onnauwkeurig spel, niet fel genoeg zijn in de duels en geen kans creëeren vormden de basis voor deze terechte nederlaag. Na de pauze oogde het spel iets beter. Een kwartier voor tijd werd het via Tim Waterink 2-1. Met nog drie wedstrijden te gaan blijven de groen-witte Beloften staan op een teleurstellende elfde plaats. Jong Almere dat deze maand bezig is aan een opmerkelijke opmars, staat nu veertiende.

Opstelling FC Groningen onder-23 (statistieken via FC Groningen)

Jan Hoekstra, Tim Riksman, Marijn Ploem, Roland Baas (73’ Joël Amakodo), Amir Absalem, Robbert de Vos, Glenn Bijl (46’ Gijs Jasper), Gerald Postma, Kolbeinn Finnsson, Tim Waterink, Yassine Zakir.

Rest bank: Nick Borgman, Pier Veldman, David Browne.

Scores: 2’ Van der Water 1-0, 43’ Waalkens (strafschop) 2-0; 76’ Tim Waterink 2-1.