FC Groningen door naar de volgende bekerronde, en de volgende tegenstander is......Roda JC uit

Door Redactie 8 reacties

Het heeft vanavond wat voeten in de aarde gehad maar FC is een ronde verder in de beker. Na ruim een minuut of tien openden de amateurs uit hun eerste en beste kans de score, Belarbi verschalkte Sergio Padt, 1-0. Op slag van rust bracht Oussama Idrissi de stand in evenwicht, 1-1 hetgeen ook de ruststand was. Invaller Ritsu Doan voor Jesper Drost, maakte direct na de pauze de 1-2. FC liep verder naar 1-3 door een prima genomen vrije trap van Juninho Bacuna. Ajdin Hrustic die eveneens mocht invallen (voor Ludivit Reis) scoorde een kwartier voor tijd de 1-4. Het slotakkoord was voor de thuisploeg. Oehlers maakte een prachtige treffer uit een strakke voorzet over rechts die bij de tweede paal uitstekend werd afgewerkt, 2-4.

Terugkijkend op de wedstrijd speelde FC ondanks het ruime balbezit een matige eerste helft. In de tweede helft ging het wat beter. Ludovit Reis (17 jaar) kan terugkijken op een prima debuut. Ritsu Doan had aanvallend een prima inbreng, verdedigend is er werk aan de winkel.

Update 23.30 uur - FC Groningen treft uit Roda JC. De tweede ronde van het bekertoernooi wordt afgewerkt op 24, 25 en 26 oktober.

Update vrijdag 22 september - De wedstrijd is inmiddels vastgesteld op woensdag 25 oktober aanvang 19.45 uur.