Beloften verslaan op een guur Corpus den Hoorn Jong Achilles '29 met 2-1

Door Redactie 1 reactie

De beloften hebben vandaag op een guur sportpark Corpus den Hoorn gewonnen van Jong Achilles 29. De mannen van trainer Alfons Arts waren de eerste helft heer en meester. Kijkend naar de kansenverhouding kon het bij rust wel 5-2 staan. Onder andere Veendorp, Linssen en De Vos hadden het vizier niet op scherp staan. Aanvaller Gijs Jasper bleef wel koel en zorgde na een goede actie van Oldenburger voor een 1-0 voorsprong. Na de theepauze ging de groenwitte formatie rustig verder met het creëren van kansen. Bryan Linssen verdiende een doelpunt maar kon de kansen niet omzetten in een treffer. De vleugelspeler maakte een gedreven indruk, Van de Looi heeft bij het eerste weer een fitte optie erbij. Aanvaller Gijs Jasper scoorde in de 78e minuut de bevrijdende 2-0. Even later kon de speler zijn hattrick vol maken, maar de Groesbeekse goalie redde. In de laatste minuten van de wedstrijd deden de gasten toch wat terug, Sem Witteveen scoorde de aansluitingstreffer. Dit doelpunt kwam van Achilles echter te laat, zodoende wist Grunn vrij simpel te winnen. Op maandag 2 mei speelt groenwit in de Euroborg tegen Brabant United.

Opstelling FC Groningen (statistieken via FC Groningen)
Van der Lei; Payne, Veendorp (73’ De Leeuw), Baas, Tamata; De Vos (62’ Veldman), Bos, Hrustic; Oldenburger, Jasper, Linssen.
Rest bank: Gies, Bakker, Amakodo, Stenekes.

Scores: 16’ Jasper (Bos) 1-0; 79’ Jasper (rebound) 2-0, 89’ Witteveen 2-1.