Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing Ajax - FC Groningen

Door Redactie 4 reacties

Met nog drie speelrondes voor de boeg tot aan de winterstop, speelt FC Groningen de laatste uitwedstrijd van dit kalenderjaar. Op papier wacht resultaat-technisch gezien het meest lastige uitduel van ieder seizoen, Grunn won jammergenoeg nog nooit in de Amsterdam ArenA. Terugkijkend over een periode van de laatste 20 jaar werd er slechts twee keer gelijkgespeeld. Op zondag 1 december 1996 eindigde de wedstrijd in 1-1. Ongeveer elf (!) jaar later (op zondag 2 september 2007) werd het 2-2. Marcus Berg scoorde twee keer namens FC. De Amsterdammers lijken hun draai te hebben gevonden en hebben ondertussen evenveel punten als de huidige koploper Feyenoord. De trots van het noorden daarentegen klimt langzaam weg uit de onderste regionen en zou bij eventuele winst, iets (meer dan) goed kunnen maken - ten aanzien van de punten die het de afgelopen maanden (teveel) heeft laten liggen. De wedstrijd begingt zondagmiddag om 16.45 uur, Serdar Gözübüyük is de scheidsrechter. Voordat er wordt afgetrapt is er 1 minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers van het vliegtuigongeluk in Zuid Amerika.

 

Korte terugblik PEC- FC
De laatste 3 wedstrijden leverden 7 punten op. En goed voor het zelfvertrouwen dat er nou ook eens twee keer achter elkaar is gewonnen. De overwinning in Zwolle was afgetekend en de blijdschap was groot voor iedereen die de club een warm hart toedraagt. Anderzijds was de ruime einduitslag enigzins geflatteerd, gelet op het vele Zwolse balbezit met de nodige kansen tijdens de eerste helft. In Amsterdam zal Grunn nog meedogenlozer moeten verdedigen en compacter moeten staan. Ook dient het zuiniger te zijn op balbezit want de rood-witten teveel laten voetballen en fouten maken achterin, zal zondagmiddag genadeloos worden afgestraft. 

Ajax
De rood-wit getinte snavels kunnen terugkijken op een behoorlijke eerste seizoenshelft. Van de 14 wedstrijden werden er 10 winnend afgesloten, drie gelijkgespeeld (Roda JC, Feyenoord en AZ) en één keer verloren (Willem II). Trainer Peter Bosz is van oordeel dat zijn team progressie boekt. Bij het druk zetten, de bal (snel) veroveren en kansen benutten laat de ploeg minder steken vallen. Geschorst; Davy Klaassen. Geblesseerd Bertram Traoré.

Historie (via FCG stats)

26-09-2015 Ajax - FC Groningen 2-0  

16-01-2015 Ajax - FC Groningen 2-0  

06-02-2014 Ajax - FC Groningen 2-1  

08-12-2012 Ajax - FC Groningen 2-0  

22-04-2012 Ajax - FC Groningen 2-0

FC Groningen
Trainer Ernest Faber beschikt over een vrijwel fitte selectie op doelman Stefan van der Lei na. Faber licht via de clubsite toe dat er vanuit een bepaald systeem gespeeld wordt en dat dit gewenning geeft bij de spelers. Om dat proces zo min mogelijk te verstoren is de verwachting eveneens voor zondag dat er weinig aanpassingen worden gedaan in de manier van spelen. 

De vermoedelijke opstelling : Padt; Hateboer, Reijnen, Larsen, Van Nieff; Tibbling, Bacuna, Jenssen, Rusnak; Van Weert, Mahi

Is FC in staat om de Mokumse druk te weerstaan en valt er wat te halen uit de omschakeling?  Wordt het onmogelijke mogelijk gemaakt? Drie punten graag!

COME ON FC!

Reacties:
brummie03-12-2016 om 10:08

Fc had tegen Zwolle scoreverloop mee en heeft uitstekend gebruik gemaakt van de snelle omschakeling.

Vertrouwen is weer wat terug en hoop dat het voetballend (in balbezit) ook steeds beter gaat.

Voor morgen zal veel afhangen of FC niet vroeg in de wedstrijd goal tegen gaat krijgen, en dat FC wederom

kan gaan profiteren in de omschakeling. Ben benieuwd! Come on FC.

appie happie03-12-2016 om 11:43

je weet het nooit,alhoewel Ajax geen Pec is natuurlijk..maar wie had er gedacht dat we een punt zouden meenemen uit Eindhoven..dus met enige houdini acts,zouden we evt voor dat zelfde resultaat gaan dat zou al super zijn..Willem 2  haalde an Amsterdam gewoon ff 3 punten op...aan begin van het seizoen..dus alles is mogelijk en het belangrijkste , het vertrouwen is terug..dus  wie weet..

appie happie03-12-2016 om 18:10

Verder zijn alle luI die hier meestal reageren op vakantie denk ik behalve Rob Roy die gaat pas in jan.hij zit zich thuis te verbijten, omdat hij zei dat hij hier stopte...Dat zei ik ook maar ja het bloed kruipt RR dus ik vraag je hierbij..kom terug we missen je...aub.

03-12-2016 om 20:17

Helemaal weten doe ik het niet, maar eerlijk gezegd mag de site ook wel een beetje flitsender...  Stel je eens voor, en dioe je ogen dicht....Groningen wint bij A|jax...HOEVEEL posts komen er dan?  En dan bedoel ik: zonder en/of met Chardonnay....vanavond nog even geproefd:  simpele Char..uit de Mediterrannée.voor bij BBQ en wit vlees en vis...nou dan weet je het wel:  de grote sloot...maar eh...voetbal dus... LANG LEVE het voetbal. 

appie happie03-12-2016 om 22:22

Kees  Chardonnay. Zeker vooral bij een 16.45 wedstrijd dan ist bijna tijd ja.ik vind het ook allemaal wat tam  hier..

 

Of zouden ze allemaal een ban hebben?

We wachten af..m

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!