Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing PSV - FC Groningen

Door Thijs Faber 17 reacties

Aanstaande zondag treedt FC Groningen in Eindhoven aan tegen PSV. Een duel tussen de nummer 2 en nummer 18 van de Eredivise en een duel tussen een ploeg zonder puntverlies en een ploeg zonder punten. FC Groningen moet in Eindhoven wel van hele goede huize komen wil het én de eigen belabberde vorm doorbreken én de roze wolk waar PSV zich op tenietdoen. Wie niet door een groen-witte bril kijkt zal een 'ééntje' noteren in de TOTO, maar wie zich boven de IJsel begeeft zal mensen tegen komen die vertrouwen hebben in een stunt.

De tegenstander, PSV

Zoals in de inleiding gezegd: PSV bevindt zich op een roze wolk, de ploeg van trainer Cocu behaalde tot nu toe de volle buit qua punten. Vorige week speelde PSV in Zwolle met PEC; de landskampioen ging in een galavoorstelling met een 0-4 overwinning terug naar Brabant. Volgens analytici hadden ze weinig wedstrijden gezien waar een ploeg zo domineerde. Dat belooft weinig goeds voor FC Groningen, dat doelpunten incasseert als warme broodjes de laatste weken. FC Groningen zal in het speciaal moeten gaan letten op Luuk de Jong, de torjäger van de Lampjes maakte vorige week zijn eerste goal van het seizoen en de kans is groot dat de nummer twee van de topscorers lijst van afgelopen seizoen er wel oren naar heeft om dit aantal wat uit te breiden.

De voorlopige opstelling van PSV gaat als volgt: Zoet; Arias, Moreno, Isimat-Mirin, Willems; Proepper, Hendrix, Guardado, Narasingh, De Jong, Locadia.

FC Groningen

Vorige week was een wedstrijd waarvoor je naar het stadion komt maar daar is ook alles mee gezegd. De 4-3 nederlaag tegen FC Twente was alweer de derde achtereenvolgende nederlaag in drie wedstrijden, het rommelt in Groningen. De verdediging is dramatisch tot nu toe, volgens Johan Derksen van Voetbal Inside zelfs "de slechtste achterhoede van de Eredivisie", het middenveld is nog verre van uitgebalanceerd en de aanval lijkt soms nog wat ongeorganiseerd. Het moge duidelijk zijn dat een driepunter in Eindhoven -hoewel deze onmogelijker dan ooit te voren lijkt- een boost van jewelste zou opleveren in de selectie van Ernest Faber. Bij FC Groningen is het nog onduidelijk of Etiënne Reijnen al voldoende is hersteld om te starten, de centrale verdediger heeft last van zijn enkel. Een andere verandering ten opzichte van vorige week is de terugkeer van Ruben Jenssen, zijn vrouw is in Noorwegen bevallen van een kind. De voltallige Boerenmacht-redactie feliciteert hem hiermee! Simon Tibbling is op moment van schrijven nog ziek, dus het is onwaarschijnlijk dat hij start tegen PSV.

Dit is de voorlopige opstelling van FC Groningen (via Jan Mennega): Padt; Hateboer, Larsen, Memisevic, Davidson; Bacuna, Jenssen, Linssen (als nummer 10); Idrissi, Hoesen en Mahi.

Hoesen zal dus zijn eerste basisplek onder nieuwe trainer Faber gaan invullen, hetzelfde geldt voor Linssen, wie op een voor hem onbekende plek zal starten; achter de spits. Mogelijk dat Hoesen en Linssen elkaar afwisselen in de praktijk.

Hoewel een uitwedstrijd in het Philips-stadion meestal al een ingecalculeerde nederlaag is, is er altijd nog de kans op een wonder, de bal is namelijk rond. In 2014 gebeurde dit wonder toen FC Groningen op bizarre wijze een 3-2 overwinning meenam uit Eindhoven.Tot op heden de enige ooit. Filmpje hiervan staat onder dit artikel. We gaan het zien, zoals eerder gezegd zal Groningen van goede huize moeten komen maar wij hebben altijd vertrouwen, COME ON FC!

 

Samenvatting PSV - FC Groningen 2-3

 

fotoreportage training vrijdag 26 augustus

 

Reacties:
renevanderes26-08-2016 om 17:26

Onmogelijke opgave om van dit P.S.V. te winnen, hoe graag ik het ook anders had gezien. Hoop dat ik het mis heb, laat me verrasen FC-Groningen.

appie happie26-08-2016 om 18:17

Bacuna...kan iemand hier met zijn verstand nog bij?ik niet...

26-08-2016 om 18:28

Ja Appie er zijn wel meer dingen die ik niet begrijp. Het is momenteel qua beleid een chaos bij de FC-Groningen.. Op het veld is het een bende maar naar mijns inziens ook in de bestuurskamer. Daar moet ook nodig eens de bezem door.

Woltjer26-08-2016 om 18:29

Ik begrijp hier ook helemaal niks van. Ik ben eigenlijk wel uitgekeken op die Faber met zijn fantasie opstellingen. 

26-08-2016 om 18:33

Jongens stop hiermee de zwarte piet ligt bij de scouting , als je geen winnaars maar zaalvoetballers aantrekt.

Dan kun je voorspellen wat er nu gebeurt er moeten en sorry voor het woord kloodzakken in het veld staan en geen juffertjes.

Dus de scouting een schop in de kont.

26-08-2016 om 18:46

Ach, de begroting van PSV bedraagt het viervoudige van onze FC. De wedstrijd van zondagmiddag kan schriftelijke worden afgedaan, met een driepunten voor PSV en het koploperschap. FC Groningen wordt helaas niet gerenoveerd voor de deadline van 1 september a.s. De 1e seizoenhelft beloofd daarmee weinig goeds voor de supporters. Wellicht komt het besef bij de FC rond de kerstperiode eindelijk binnen, dat er een andere mentaliteit nodig is. Dan hoeft het nog niet te laat te zijn...

Jantje26-08-2016 om 18:48

Ik zou gewoon niemand uit jeugd een kans ggeven op de tien positie. Verder vind ik Bacuna hellemaal niks.

Ik verwacht dat  we dik gaan verliezen 9-0

Belachelijk dat je Maduro niet laat spelen maar prutser eerste klasse Bacuna wel.

 

 

brummie26-08-2016 om 19:15

Bacuna speelde een behoorlijke pot tegen Twente. Daarnaast heeft hij loopvermogen. Deze jongen uit eigen jeugd verdient veel meer steun. 

Jantje26-08-2016 om 20:12

Alle doelpunten waren fouten van Bacuna tegen twente. 

26-08-2016 om 19:18

Onzin om Bacuna af te schrijven en het is eigen jeugd, net als Hiariej aldoor afkraken

Elftal draait niet, dan kan je van niemand wonderen verwachten, laat staan de jeugd 

 

appie happie26-08-2016 om 21:40

Onzin! !@@@ laat Bacuna maar invallen wanneer we riant voorstaan...wordt dus dit seizoen niet meer...we moeten kerels  hebben geen juffies...drama opstelling..ik ga wel kijken zondag maar zet tv na 3-0 uit..Ik schat zo ongeveer 25ste minuut..onderhand wel klaar mee...

 

Ach iemand moet de schuld hebben...

26-08-2016 om 19:26

Larsen in de basis...ik moest m'n schoenendoos met voetbalplaatjes erbij halen, hoe die man er ook alweer uitziet.  Verder staan alle nieuwelingen erin ( behalve die Italiaan) : Memisevic, Davidson en Jensen... dat kan wel eens een  impuls voor het team betekenen... goed dat Hoesen erbij is: kan ie nog één keer alles laten zien ivm zijn transferambities. Drost gelukkig er dit keer niet bij.  

brummie26-08-2016 om 20:19

@jantje

bacuna was volgens mij maar schuldig aan 1 tegen doelpunt en was hij betrokken bij 2 doelpunten fc. 

 

Marco26-08-2016 om 23:38

Moet wel gaan voor je kansen. PSV speelde vorig seizoen ook een aantal thuiswedstrijden kwetsbaar en slecht. 

4 aanvallers opstellen is al vragen om problemen. Naief. Van Weert schijnbaar afgetest, had hem dan aan Utrecht verkocht toen ze belangstellng hadden. Hoessen in de spits is al vele keren gepasseerd omdat het tegen viel, beter Mahi in de spits, deed dat vorig jaar erg goed tot aan zijn blessure in de spits. Andere optie is Sorloth is groot en kan mischien de bal ook bij zich houden, anders nu ook maar verkopen.

Als je Linssen als spelmaker moet opstellen, had je beter wel interesse in Klich kunnen tonen. Wat een gepruts. Bacuna is te licht tegen het sterke PSV middenveld, beter op de bank laten om ellende te voorkomen. Larsen tegen De Jong is wel je beste kans om de kopduels te winnen, twijfel alleen of Larsen slim en gemeen genoeg is om De Jong uit te schakelen.

Maduro zou ik altijd laten spelen tegen betere tegenstanders, de ruimtes zijn dan klein voor de eigen verdediging. 

Padt

Hateboer Larsen Memisevic Davidson

          Reijnen   Maduro

              Jensen

Idrissi        Mahi        Linssen

 

 

appie happie27-08-2016 om 08:15

Ik heb gehoord dat psv Groningen laat winnen..Ze vinden het zielig dat we nog geen punt hebben..

campesino27-08-2016 om 14:34

ook hateboer, davidson en atonia waren schuldig aan een doelpunt, maar daar hoor je niemand over. laten we bacuna de tijd geven , die komt er wel. hoewel ik hem morgen liever niet had zien spelen. beter zou zijn de boel wat meer dicht te timmeren met maduro en van nieff op het middenveld. 

wat ik wel hoop dat hoesen na deze wedstrijd nog een kans krijgt, want het is wel weer de meest ondankbare wedstrijd omeens een keertje in de basis te beginnen.

marcelfcg27-08-2016 om 18:25

Onzin om nu al te gaan zeiken over de trainer. Wat moet die man anders. Natuurlijk probeert hij wat in de hoop dat er toch nog iets te maken is van deze groep waar geen balans in zit. Dit overkwam Vd Looi ook al. Die kon ook niet anders dan defensief spelen met het materiaal dat hij had. Ver van het doel afspelen was dodelijk, dat had hij al snel in de gaten. Nu krijgt de trainer een opdracht attractiever te spelen. Ja dank je de koekkoek. En dan elke wedstrijd worden afgeslacht.

Overduidelijk een wanprestatie van Jeltema met op de achtergrond Nijland. In hemelsnaam, wat heeft die bankklerk er een zooitje van gemaakt. Stuur die man weg voordat de puinhopen niet meer te overzien zijn.

appie happie27-08-2016 om 20:47

Ja maar Jeltema......Heeft die het laatste woord..ik ken de man   heb hem nog nooit gezien....wat heeft hij te vertellen dan..Nijland hoofd verantwoordelijk. Toch?hij alleen  niemand anders....one man show....kropswolde in de bocht.

 

Maar Bacuna NEE nu niet ..aub..drama..

marcelfcg27-08-2016 om 21:07

Als Nijland alleenheerser is schop dan Jeltema eruit en laat Nijland duidelijk zijn (was dat ook niet een Nijlandje "we willen transparant zijn"). Dan mogen we hem ook afrekenen op de reeks flaters ipv die zwetsverhalen over Suarez want die kennen we nu wel

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!