Terug

Deel deze pagina:

UEFA legt FC boete op

Door Thijs Faber 8 reacties

FC Groningen krijgt een boete van 28 duizend euro van de UEFA. Dit naar aanleiding van het afsteken van vuurwerk en het gooien van voorwerpen op het veld rondom de groepswedstrijd tegen Slovan Liberec in het eigen Euroborg. Hans Nijland was op zijn zachtst gezegd 'not amused' met het gedrag van de FC Groningen-aanhang: “Wij balen hier stevig van, zeker omdat een ieder weet dat het afsteken van vuurwerk en het gooien van voorwerpen ten strengste verboden is. Dat uitgerekend een deel van onze eigen supporters hun eigen club zo onnodig op kosten jaagt, is voor ons onbegrijpelijk en onacceptabel. Wij zijn voornemens de boetes, die ons zijn opgelegd, op hen te verhalen en bovendien kunnen de daders rekenen op een stadionverbod.” (bron: fcgroningen.nl) Aanstaande donderdag treedt FC Groningen in het voorlaatste duel in de Europa League groep aan tegen Olympique Marseille.

Reacties:
TomOkker24-11-2015 om 18:08

Ik neem aan dat dit de schuld is van v/d Looi

brummie24-11-2015 om 18:48

appie happie24-11-2015 om 19:57

Ik was het niet Nijland..maar wie wel..ik verdenk Rob Roy..die schoot vanuit wildervank een raket naar de euroborg.voor de rest. Gewoon blik op oneindig..verstand op 0. O nul ja ,nul punten in eruropa..

 

Of de russen,ja de russen..

 

Wie biedt er meer,niemand,denk ik.

 

Competitie  gaat prima,europa is een brug te ver,jammer.

Hoekie25-11-2015 om 08:34

We kunnen gewoon constateren dat een groep zogenaamde supporters nog steeds niet door heeft dat ze de club duperen. Altijd hetzelfde liedje; een stelletje idioten met te weinig hersencellen dat denkt zich alles te kunnen permitteren en schijt heeft dat ze de club financieel schade berokkenen. De aanhang van Marseille is nog vele malen erger maar die komt er blijkbaar mee weg en zo wordt onze club 2 keer gestraft. Door eigen supporters en door die van de tegenpartij. Petje af voor Nijland die het allemaal voor de kiezen krijgt en zich ook niet laat meeslepen naar een beleid om sneller succes te hebben dan de club aan kan.  

25-11-2015 om 09:04

je gaat ervan uit dat succes ( bij FC groningen ) dus toch  " te koop" is ?...en dan pas  in een 10 jaren-plan. of zo..?  dan kunnen de vaders van nu op de tribune -als opa-straks-nog eens vertellen van "vroeger"...  over Suarez en Robben, over Nevland en Granqvist. De link tussen die boete en het clubbeleid ontgaat mij trouwens geheel.  Maar je hebt het nog weer eens gezegd! trouwens:  over snelle clubambities gesproken  Heracles, PecZwolle en NEC doen het nu toch ook snel?   

Hoekie25-11-2015 om 11:19

Kees: Geld is één van de bepalende succesfactoren. Met veel geld kan je kwaliteit aantrekken. Daarmee zeg ik niets nieuws. Clubs met weinig geld als Heracles, Pec Zwolle en NEC doen het fantastisch. Ambitie en succes hebben zijn onvergelijkbaar. De clubs die jij noemt hebben geen ambities uitgesproken of doelstelingen geformuleerd voor bijvoorbeeld een top 7 plaats, maar hebben wel erg veel succes op dit moment. Elk seizoen zijn er clubs die veel hoger of veel lager staan dan iedereen verwacht. Twente is het voorbeeld van de club met dermate grote ambities dat zij sneller omhoog wilden dan de club aan kan. Clubs met weinig geld moeten het hebben van een zeer goed voetbalnetwerk, scoutingsapparaat, goede opleiding en een goed beleid. Daarmee compenseren ze het tekort aan geld. Veel spelers van PEC Zwolle zijn bijvoorbeeld erg positief over de opleiding, de speelwijze en de doorgroeimogelijkheden naar een grotere club. Dat geldt zeker ook voor Heracles en bij NEC lopen goede spelers rond en  niet onbelangrijk de tijd gehad hebben te kunnen rijpen in de Jupiler Leaque. En ze hebben een goede trainer.

 

 

 

25-11-2015 om 12:43

Als FC Groningen een naam krijgt van een knipkaart te hebben voor ieder seizoen voorplaats 7-8 en ze spelen het thuis om te winnen en uit om niet te verliezen, en de club is  is daar tevreden mee, dan is de ambitie om hoger te komen, zelfs met meer geld, er niet.  Dat een club als FC groningen moet scvhipperen soms met de begroting, en met spelers en daardoor maar één linie per jaar kan versterken ( want in die andere linies wordt dan winst op genomen door o.a. lucratieve transfers ) dan kom je terecht met vervangers/spelers die het net niet zijn, en als je dan als beleid meer Jong FC spelers wilt laten instromen ( wat al jaren maar matig lukt! ) dan kan je geluk hebben, maar door de prioriteiten van het handelshuis, vallen de echte ambities / kans op succes dan meteen weer af.  Nijland sprak nog niet zo lang geleden dat de hogere begroting niet of maar maar voor een klein deel zou resulteren in een grotere en hoogwaardige selectie. We zijn nog teveel afhankelijk van transferinkomsten en dat is niet goed voor de stabuiliteti van de club.  IS HET OOIT ANDERS GEWEEST ? Denk van niet, en als die inkomsten meevallen, dan sluizen ze dat direct door naar andere ondernemingen zoals dat Topsportcentrum, en niet naar het eerrste elftal.  In mijn visie is het dus enerzijds een prestatie dat Groningen zo goed calculeert over een heel seizoen, maar is het een teleurstelling dat de groenwitte kleuren verbleken als we te vaak saai en middelmatig spelen.  Ik hoop dat ik ongelijk krijg/laat mij trouwens graag verrassen. Donar werd ook wel eens kampioen met beperkte middelen.

harley25-11-2015 om 14:40

Een dikke 100 seizoenskaarten voor niets verkocht...blijft zonde

Hoekie25-11-2015 om 19:50

Clubs als FC Groningen kunnen incidenteel voor een verrassing zorgen. Dan moeten alle aankopen goed vallen en de vervangers klaar staan bij verkoop van de smaakmakers. De praktijk wijst uit dat zelden dit het geval is. Met name de centrale verdediging laat voortdurend steken vallen en een topspits hebben we ook al jaren niet kunnen ontdekken. Sommige relatief dure aankopen hebben meer tijd nodig dan verwacht. soms kan een enkele speler de balans doen doorslaan naar de goede kant. ik hoop dat een nieuwe Noor het Nevland tijdperk nieuw leven inblaast. Een fitte Mahi er bij. wie weet.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!