Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing De Graafschap-FC Groningen / #GraGro

Door Peter van der Wal 0 reacties

Zaterdagavond staat na een week waarin interlandvoetbal gepland stond, eindelijk weer een competitiewedstrijd voor FC Groningen op het programma. De reis naar Doetinchem mag worden aanvaard om daar de De Graafschap te treffen. Voor een team dat moeite heeft met uitwedstrijden een uitgelezen mogelijkheid om voor het eerst deze competitie drie punten mee naar huis te nemen. De Graafschap heeft namelijk sinds 22 mei jl. (2-0 tegen Go Ahead Eagles) geen overwinning meer behaald in het knusse stadion De Vijverberg. De wedstrijd met een van de mooiste hashtags mag zaterdag niet verloren gaan.

De FC gaat proberen de eerste uitoverwinning veilig te stellen met behulp van het elftal Padt, Hateboer, Reijnen, Larsen, Kappelhof en Burnet, Rusnák en Tibbling, Drost, Antonia en De Leeuw. Bij de laatste training vrijdag waren Hiariej, Lindgren en Mahi afwezig. Naar de reden waarom Maduro buiten de basis zal vallen, kunnen we slechts gissen: heeft hij last van fysieke ongemakken of houdt Van de Looi 'm op de bank om deze te voorkomen? 

De Vijverberg staat erom bekend dat het er kan spoken. Aan de FC de taak om het dit te laten doen en -zoals men daar placht te zeggen- 'dran te gaan' en de broodnodige punten mee de spelersbus in te nemen. Gezien de moeite die de FC met uitwedstrijden heeft een lastige, maar zeker geen onmogelijke opgave. Met de steun van 340 supporters die het uitvak in Doetinchem zullen bevolken, gaan wij van Boerenmacht er vanuit dat de ruimte die in de spelersbus beschikbaar is voor de drie punten, benut gaat worden.

Reacties:
U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!