Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing Ajax - FC Groningen

Door Redactie 0 reacties

Speelronde 7. FC Groningen reist af naar Amsterdam ArenA en treft de huidige rood-witte koploper. De wedstrijd begint zaterdagavond om 19.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Liesveld. De meningen die ons deze week via diverse groen-witte geledingen (over deze inmiddels toch wel op handen zijnde "traditionele jaarlijkse treurnis") ter ore kwamen, zijn nogal verdeeld. De ene groep vindt dat de trots van het noorden beter een B elftal kan afvaardigen (onder het mom van "het wordt daar toch nooit wat en nu dus ook niet") om zich te gaan sparen voor de cruciale Europese wedstrijd later deze week tegen Sporting Braga. Anderen zijn van oordeel dat je ook morgenavond zo sterk mogelijk voor de dag moet komen om te gaan strijden voor een resultaat (moet toch een keertje lukken..) en met het nodige zelfvertrouwen af te reizen naar Portugal. Voor beide meningen is wat te zeggen, echter wat is wijsheid? En ja, de Mokumers zijn momenteel virtueel koploper - maar wie goed heeft opgelet heeft kunnen zien dat de neuzen weinig imponeren en als je als tegenstander collectief durft aan te zetten, met veel druk naar voren dat er zeker kansen komen. Afgaande op de laatste wedstrijd tegen de nultwintigers (medio januari) had FC gelet op het betere veldspel en balbezit, moeten winnen.....

De tegenstander
Van de zes wedstrijden die er nu gespeeld zijn, wonnen de Amsterdammers van AZ, NEC, Willem 2, ADO Den Haag en Excelsior. Tegen Twente werd gelijk gespeeld. Voor de beker werd deze week met 2-0 gewonnen van de Graafschap. Overtuigend was het allerminst. Spelers waar (echter wel) extra op gelet moet worden zijn El Ghazi, Klaassen en Gudelj. Zij kunnen het verschil maken. Net als FC hebben de ArenA bewoners de aankomende week Europese plichtplegingen. Een voordeel? Donderdag wacht er een pittige wedstrijd in Noorwegen tegen Molde FK. 

Historie (met dank aan FCG stats) 

16-01-2015 Ajax - FC Groningen 2-0 Wiedemeijer  

06-02-2014 Ajax - FC Groningen 2-1 Gözübüyük  

08-12-2012 Ajax - FC Groningen 2-0 Liesveld

22-04-2012 Ajax - FC Groningen 2-0 Gözübüyük

10-04-2011 Ajax - FC Groningen 2-0 van Boekel

FC Groningen
Het kraakte en donderde de afgelopen week tijdens de bekeruitvoering tegen FC Twente. De trots van het noorden speelde een matige eerste helft waarin de gasten de lakens uitdeelden en op een terechte voorsprong kwamen. Gelukkig kantelde de wedstrijd al snel na de rust (mede dankzij de prima wissels met Linssen en Tibbling) en trok Grunn uiteindelijk aan het langste eind waardoor het door kan bekeren tegen FC Utrecht.

In aanloop naar de wedstrijd tegen de Amsterdammers lijkt coach Erwin van de Looi wederom drie mutaties te gaan doorvoeren. Afgaande op de training van vanochtend lijken Hans Hateboer, Abel Tamata en Michael de Leeuw rust te krijgen. Etiënne Reijnen die kan terugkijken op een prima bekerwedstrijd vormt samen met Rasmus Lindgren het centrum. Lorenzo Burnet vervangt Abel Tamata. Jesper Drost krijgt een basisplaats voor Michael de Leeuw. 

De vermoedelijke opstelling:
Padt, Kappelhof, Reijnen, Lindgren, Burnet, Maduro, Tibbling, Drost, Linssen, Rusnak en Hoesen

Hetzelfde willen bieden in uitwedstrijden als in thuiswedstrijden is de volgende stap, die trainer Erwin van de Looi voor heeft met de selectie. Daarbij is een belangrijke rol weggelegd voor middenvelder Hedwiges Maduro. Lukt het vanuit zijn ervaring en inbreng om de resultaten met de groep nog stabieler te krijgen? Komt FC (zaterdagavond) zelf aan voetballen toe en krijgt het geen domme goals tegen zoals op de clubsite te lezen valt? Het zou toch een fantastische opsteker zijn om tegen alle statistische logica in, 3 punten mee te nemen uit Amsterdam ArenA.  

Come on FC!

 

Fotoreportage van de afsluitende training:

Reacties:
U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!