Terug

Deel deze pagina:

Voorbeschouwing FC Utrecht - FC Groningen

Door Redactie 7 reacties

Zaterdagavond om 18.30 uur treedt de trots van het noorden aan tegen de plaatselijke FC. In Galgenwaard wacht traditioneel een lastige klus. Over de laatste vijf jaren verloor FC Groningen daar evenveel wedstrijden, waarvan vier edities met slechts één (!) doelpunt verschil. Vorig jaar had groen-wit dé kans om ondanks het "povere eindspel", een punt mee te kunnen en moeten nemen naar het hoge noorden. De penalty van Tjaronn Chery eindigde op de vuisten van doelman Ruiter. Nu bijna een jaar verder en met de diverse spelers wisselingen van beide ploegen, is er voor speelronde vier - en zéker voor Grunn, mogelijkheden op meer! De verwachting is dat Utrecht met veel fysiek en drang naar voren de gasten wil gaan overompelen. Aan de trots van het noorden de gelegenheid om te laten zien, dat het met de nieuwste aanwinsten in staat is, zich onder druk weet uit te voetballen en tot kansen komt.

FC Utrecht
Over de afgelopen drie speelrondes werd er gelijk gespeeld tegen ADO Den Haag en Heerenveen. Tegen Feyenoord werd verloren met 3-2. Wie de verrichtingen van de Domstedelingen een beetje gevolgd heeft zal van oordeel zijn dat rood-wit een stugge tegenstander is. Met name Ayoub, Ramselaar en Barazite zijn spelers om scherp in de gaten te houden. 

Spits Sébastien Haller kwam over van Auxerre. Middenvelder Sean Klaiber werd teruggehaald van FC Dordrecht na een verhuurperiode. Oud FC-er verdediger Timo Letschert zag zijn contract (na een tussenstapje via Kerkrade) verlengd worden tot 2018. Linksback Louis Nganioni werd voor een jaar gehuurd van Olympique Lyon. Controleur Rico Strieder kwam over van (het tweede elftal) Bayern Munchen. Vertrokken: onder meer Eduard Duplan, Tommy Oar, Michael Zullo en Leon de Kogel. 

FC Groningen
Het afgelopen weekend werd er gewonnen van Excelsior. Mimoun Mahi was namens FC de grote man die twee keer het net wist te vinden. De punten bleven in Grunn en zo zijn er na drie speelrondes 4 punten vergaard. Met het aantrekken van controleur Hedwiges Maduro en daarbij de verhuur van Yoëll van Nieff naar Excelsior, lijkt de selectie nu compleet. Of Maduro zaterdag direct in de basis begint is op het moment van schrijven de grote vraag.

Afgaande op de training van vandaag was Maduro ingedeeld bij het reserve team maar dat zegt nog niks- (bron RTV Noord). De middenvelder maakte een scherpe en fitte indruk. Morgen (vrijdag 28 augustus) zijn we bij de afsluitende training.

De vermoedelijke opstelling 

Padt

Hateboer - Reijnen - Kappelhof - Burnet

Hiariej - Drost - Tibbling

Antonia - De Leeuw - Linssen

Elwin Baas (RTV Noord) twitterde onder meer dat de reserves een aardige ploeg hebben met onder meer Maduro, Rusnak, Larsen, Lindgren en Hoesen. Sowieso positief nieuws dat Lindgren op de weg terug is. Mochten er nog wijzigingen in de opstelling komen, plaatsen wij een update.

FC Groningen heeft met de aanvang van het seizoen laten zien dat de club beschikt over een talentvolle selectie. Is er deze week een stap gemaakt in een nog beter eindspel en zullen de kansen die zeker gaan komen verzilverd gaan worden?  Wat ons betreft de hoogste tijd om af te gaan rekenen met Utrecht!  

Come on FC!

Reacties:
27-08-2015 om 20:59

Voetballend is Groningen op dit moment gewoon beter...maar de bal is rond, en een lelijk versierde penal van de Domstedelingen kan zomaarhet verschil maken.

Opvallend: Van de Looi sprak voor het eerst dat hij uit Utrecht DRIE punten wil meenemen. Dat heb ik hem nog nooit zo horen zeggen...integendeel: in zijn eerste jaar was hij al blij met een puntje stelen in uitwedstrijden en stelde zich heel aangepast en defensief op, meestal tevergeefs. Als de trainer dit waarmaakt (die overwinning) dan stijgt hij in mijn achting....want: eindelijk verlost van dat diplomatiek-correcte trainers-geneuzel!

Marco27-08-2015 om 21:07

Als je naar voren verdedigd en de voorzetten er uit haalt heb je al een gelijkspel. Utrecht heeft nog enkele aardige spelers, kwaliteit houdt niet over.

 

Is Larssen soms een miskoop? Moest om 21.00 uur nog in de auto stappen in Zweden om 03.00 uur s'nachts gepresenteerd te kunnen worden en staat nu al 2 keer naast de basis? Was ons wel een waardige opvolger belooft. Met Kappelhof en Reijnen bij Haller is vragen om problemen. Denk dat het een beetje dom was om deze transferwindow Botteghin te verkopen.

Zet Larssen als voorstopper neer en Reijnen er naast. Kunnen ze ingespeeld raken en alvast winnen aan het Europees niveau, want Haller is met De Jong wel het beste wat er aan spitsen rondloopt.

 In de tweede helft zou ik wel eens een (Europese) 4-4-2 variant zien:

Kappelhof - Larssen - Reijnen - Burnet

 Tibbling   Maduro

Drost      Rusnak

De Leeuw Hoessen

 

27-08-2015 om 21:18

wacht nou even...die Larssen heeft zeker nog niet alles door zoals het in de ED eraan toegaat, en wat heb je eraan om zo'n man onervaren in z'n fouten fouten te laten verzuipen?, die hij gewoon "even" moet afleren...Zag Cambuur spelen met ex Groninger VanderLaan en de man viel verschrikkelijk door de mand: te langzaam, en niet snugger genoeg.  Zoiets zal het Larssen niet overkomen schat ik...maar Kappelhof speelde (eindelijk)  tegen Excelsior een prima pot, itt tot de wedstrijden ervoor. Dus ik schat Larssen komt later....Letschert is trouwens candidaat voor weer een rode kaart (als hij z'n rancunes t.o.v Veldmate nog niet de baas is )

Hoekie27-08-2015 om 22:54

Tekort door de bocht Marco. Botteghin gratis de deur laten uitgaan of voor een schijntje in de winterstop is vragen om financiele moeilijkheden. Elke nieuwe verdediger heeft tijd nodig. Zelfs Botteghin stond niet in de basis en weten allemaal hoe het afgelopen is net v. d. laan. Trouwens Kappelhof speelde een prima pot tegen Excelsior. Larsen komt er echt wel. Een kwestie van tijd. 

Marco28-08-2015 om 00:54

Als de scouts van schalke al naar A'dam komen bij de JcS voor Bottgehin, had je hem altijd wel in de winterstop kunnen slijten voor 2 miljoen. De wedstrijd van Dortmund was bijvoorbeeld vanavond live op de tv. Dan kijken de scouts van heel wat (rijke) ploegen echt wel mee.

Zorgwekkender vind ik het dat deze Larssen geen basisplaats heeft tegen Excelsior thuis en Utrecht uit. Er zal een opvolger voor Botteghin worden gehaald. Deze speler had al buitenlandse ervaring en zou snel in te passen zijn. Deed het tegen PSV goed, bij Jong FC groningen netjes, stel hem dan nu op waarvoor hij is gehaald. Is 2 jaar ouder als Tiblling en Rusnak, dan mag je wel meedoen.

Kapelhof heeft al aangetoond fysiek te beperkt te zijn voor het echte werk centraal. Daarvoor kwam Lingren achterin te staan.

Zowel Reijnen als Larsen staan nu niet op hun favoriete plek. Onverstandig. 

Een basis opstelling met Hiariej en Kappelhof centraal; is echt wel een betere ploeg te formeren, en zo komen er ook geen automatismen in het elftal door nieuwe betere spelers op de bank te houden.

28-08-2015 om 03:01

je blijft maar zorgwekkend doen, Marco...waarom als wij nou beweren dat je de tijd niet terug kan draaien en gewoon even geduld moet hebben...Na 2 of 3 extra nederlagen op rij MOET vanderlooi het wel omgooien op sommige plaatsen...  Zo werkt voetbal nou eenmaal: opportunistisch tot en met...en geloof het of niet: deze selectie is niet sterker *) maar zwakker dan vorige jaar...dus als ze goed in de race blijven voor de PO dan is het al heel wat.

*) natuurlijk wil Nijland ons doen geloven dat Maduro de "grootste transfer is uit de FC G geschiedenis"...wie gelooft nou die shit. Misschien bedoelt hij dat het een "koopje" was ..en later in de winterwindow komt er nog eentje bij en gaat er weer een of twee weg...want de 6 - 7 miljoentransferverkoop van dit jaar is nu al weer geschiedenis en moeten komend seizoen weer herhaald worden. zorgwekkend is het allemaal niet.

Hoekie28-08-2015 om 10:22

Hier worden appels met peren vergeleken. Deze selectie zou je dan moeten vergelijken met de selectie van vorig jaar in augustus. Ik denk maar dat zal de toekomst uitwijzen zal Groningen er sterker uitkomen dan vorig jaar. Dat heeft zijn tijd nodig en gelukkig beseft v.d. Looi dat ook.

28-08-2015 om 11:48

Groningen begon vorig seizoen slecht na een paar wedstrijden...de hele eerste helft last gehad van onderbezetting , terugval van sommige spelers, en veel langdurige blssures.  Dat plaatste punt wordt wel eens vergeten: Tamata en Lindgren liggen er meteen weer uit; hopelijk niet al te lang. Maar de komst van Tibbling en Rusnák heeft het team wel goed gedaan. Zoiets mag je nu verwachten van Drost, Linsen en mogelijk gaan Hoesen?, Mahi en Antonia ook beter renderen met Maduro erbij.  Het is nog steeds -gezien het zware programma- niet een al te grote selectie, dan komt zeker halverwege het jaar die Idrissi, Payne en  Bacuna aan spelen toe.  Eerst maar genieten in plaats van beschouwen.  tenslotte maken een hoop goals veel goed  Spannend wordt het wel, iedere wedstruijd is een examen en staat op zich..   

nulvijftig28-08-2015 om 11:34

Rusnak eruit voor Drost? Zou ik erg jammer vinden, Drost was vorige week echt zwak, terwijl Rusnak gewoon aardig speelde. Maar Rusnak werd gewisseld en Drost niet.. 

FCG_far away_128-08-2015 om 22:47

Het komt er op het veld nog niet helemaal uit, maar ik begrijp de keuze voor Drost wel.

Rusnak doet mee, maar kan geen verschil maken.

Drost komt in posities waarin hij nu nog de verkeerde keuzes maakt. In die posities komt Rusnak nog niet. Als Drost langer samenspeelt met het team, komen de juiste keuzes ook. Om dit te realiseren, moet je Drost opstellen en laten inspelen met het team, want een training is toch anders dan een wedstrijd.

Rusnak heeft mij nog niet overtuigd dit seizoen. Ik verwachtte meer van hem. Wellicht ook vanwege de bekerfinale, maar toch. Hij kan nog niet invullen wat Chery achtergelaten heeft. Bij Drost zie ik meer potentie.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!