Terug

Deel deze pagina:

'Michael de Leeuw rekent niet meer op een transfer' + update vrijdag 23 januari

Door Lukas van der Wal 15 reacties

Hoofdrolspeler in de soap FC Groningen en Jiangsu, rekent niet meer op een transfer naar China. Op RTV Noord valt te lezen dat Michael de Leeuw rond de 1,5 miljoen euro op zou brengen voor de Trots van het Noorden. FC Groningen eist terecht een bankgarantie en deze is nog niet getoond. De Leeuw is dus nog steeds speler van groenwit.

Update vrijdag 23 januari - FC Groningen wil 1,3 miljoen euro ontvangen voor de Leeuw meldt het DvhN. Volgens Nijland heeft de clubleiding van Jiangsu aangegeven niet gewend te zijn een bankgarantie af te geven bij een transfer. 'Dat zal zo zijn' schampert Hans Nijland , maar China is één van de belangrijkste handelsnaties van de wereld'.

Door het ontbreken van een bankgarantie wacht FC Groningen al tweeënhalfjaar op de twee ton die het nog tegoed heeft van het Italiaanse Genoa bij de overgang van Andreas Granqvist. FC Groningen is door de Uefa in het gelijk gesteld, maar de enige straf die ze Genoa opleggen is de club uitsluiten voor Europees voetbal en ze moeten 5% rente betalen zegt Hans Nijland. Maar, zeggen de Italianen, wij spelen toch geen Europees voetbal. 'Ze betalen gewoon niet, het irriteert me mateloos'.

Donderdag 22 januari - De aanvaller was zelf al akkoord met de Chinese club en moet dus nu wachten. De Leeuw rekent echter niet meer op een transfer; 'Natuurlijk is het jammer. Ik stond heel dichtbij een avontuur'. 'Eerlijk gezegd houd ik er geen rekening meer mee. Natuurlijk hoop je er nog wel op, maar we gaan het zien.'

De FC supporters hoeven niet te wanhopen mocht de transfer niet doorgaan. De Leeuw heeft het naar zijn zin bij de FC en zal niet met tegenzin voor de Trots van het Noorden spelen; 'Ik hoef niet per se weg. Ik heb het erg naar mijn zin, maar ik ben 28 en had graag zo'n avontuur aan de andere kant van de wereld willen meemaken.'

Ook wegen de financiële aspecten mee in de beslissing van de speler. In China valt meer te verdienen dan in Nederland, De Leeuw kan dus een klapper maken. Echter zullen de Chinezen met een bankgarantie moeten komen. Traag zijn ze zeker, kijkend naar de affaire rondom de overname van ADO den Haag. Wordt ongetwijfeld vervolgd....

Reacties:
Lumphie22-01-2015 om 23:08

Lekker vertrouwen wissel. Met Tibbling en Rusnak is de aanvoer richting de 16 van het middenveld enorm verbeterd. Bijna oneerlijk dat Hoesen niet tegen Ajax nog 1 kans kreeg om te kijken of het met een verbeterde aanvoer wel lukte. Komt allemaal wel goed. Chery is er niet eens een gerucht over dat ie weggaat.

23-01-2015 om 02:40

V.I.: 22 jan 22:22 u: De Leeuw teleurgesteld in FC Groningen. Michael de Leeuw ziet zijn vurig gewenste transfer naar China in rook opgaan. De aanvaller van FC Groningen is teleurgesteld over de gang van zaken. FC Groningen kwam met Jiangsu Guoxin Sainty tot overeenstemming over de transfersom, maar haalde een streep door de afspraak omdat de Chinezen geen bankgarantie konden overleggen. De Leeuw snapt die opstelling. 'Maar ik baal ook', zegt hij tegen FOX Sports. 'Ze geven aan dat ze meedenken en me een transfer gunnen, maar uiteindelijk is dat dus niet het geval.'

Milko23-01-2015 om 07:08

Groningen heeft groot gelijk dat ze een bankgarantie willen zien, hoe spijtig dat ook is voor De Leeuw. Haalt hij zijn maaltijden voorlopig maar bij het wokrestaurant tot dat de 1,3 miljoen euro binnen is.

appie happie23-01-2015 om 08:26

zo denk ik er ook over srtaks d leeuw weg en geen centen...maar dat begrijpt leeuw ook wel..is alleen de teleurstelling nu...maar ik zou toch ook v.Duinen halen..je weet maar nooit.

JJ-050-23-01-2015 om 08:53

A.u.b. Geen van Duinen appie happie! Van Duinen vind k geen echte spits! Anders stond ie bij Ado ook wel in de spits maar daar hebben ze Kramer al staan! en hij heeft nog maar 3 doelpunten eerste seizoen helft! Dat is gewoon te weinig.....Zie liever Gacinovic en plet komen...Gacinovic kunnen ze kopen voor een miljoen en dan huur je plet voor een half seizoen erbij...Hoppaahhh aanvalsprobleem opgelost!

appie happie23-01-2015 om 09:03

ok jj ik ga met je mee....die Cacinovic is een topper.....dat lijkt mij ook wel wat..

brummie23-01-2015 om 09:35

:agreed: inderdaad bokko, de leeuw heeft blijkbaar veel krediet. Scoort dit seizoen goed en is een sympathieke jongen. Toch vind ik hem vaak voetballend tekort komen en mist loopvermogen. Zijn klasse is ondanks zijn lengte hij beschikt over uitstekende kopkracht.

TomOkker23-01-2015 om 17:18

Hahaha plet en Casanova welk systeem hebben we het over? Antonia en mahi nog even laten rijpen zeker, je lacht je hier soms kapot:fc: kein geloel fussbal spiel'n

appie happie23-01-2015 om 17:45

Zak

appie happie23-01-2015 om 21:23

Als leeuw scoort zonndag is de bannk. Garantie er in notime:)

bart bekkering24-01-2015 om 02:34

die Chinezen kunnen als een duiveltje uit een doosje nog met een bankgarantie aankomen op 31 januari. Ze zijn onvoorspelbaar. Van Duinen lijkt mij geen geschikte opvolger. Technisch is hij zeker minder dan De Leeuw. Van Duinen moet het van hard werken en doorzetten hebben. Dat is belangrijk maar niet voldoende. Dit jaar komt hij niet goed uit de verf omdat Kramer op zijn positie speelt. Ik zie graag Van Mieghem, in mijn ogen een 2de Kostic, komen. Dan komt Hoesen ook beter tot zijn recht ........

Ronnie 24-01-2015 om 13:13

Voor de Leeuw ben ik bang dat hij als hij chinees wil spreken hij gewoon naar de blauwe lotus in de Ebbingestraat moet gaan. En nu vlammen en in de zomer verkopen!

24-01-2015 om 14:27

appie: ja, en nog eerder....die Belchinezen zitten vast op de tribune zondag...je herkent ze aan zwarte Mercedessen met geblindeerde ramen en zwarte kleding met uitpuilende bankbiljetten...ehh...belbiljetten Deleu....doei! :D:D:D:D

25-01-2015 om 17:16

was jij het niet, die een 2 maanden geleden nog om wat meer respect vroeg voor Kieft'beld en Lindgren? Maar hij stond ook zo raar opgesteld als soort ausputzer... Tweede helft is hij duidelijk niet meer in staat het bij te benen. Hoesen heeft vandaag inderdaad als spits gevoetbald, probeerde een penal te versieren door z'n linkervoet zelf te plaatsen op voet verdediger...was niks. Het doelpunt van De leeuw (assist Hateboer) werd door Hoesen prima voorbereid! Van de Looi heeft het achterin nog niet potdicht ...vereist weer een aanpassing tegen Vites.

25-01-2015 om 19:05

Kieftenbeld en zijn zaakwaarnemer (die lange) zijn vorige jaar zeer langdurig bezig geweest om een contractverlenging te krijgen. Uiteindelijk kreeg hij het voormekaar, maar ik vind dat hij steeds minder in het team past...weet natuurlijk niet hoe dat kan: hij is nog vrijgezel, dus ruzie met de vrouw kan het niet zijn..en in zijn vrije tijd teveel op de trekker? Als De Looi niet uitkijkt , spelend vóór de bal,gaat dat weer veel punten kosten net als begin vorige seizoen ( met al die rare rode kaarten/handsballen, achteruit sjokken, en drama passjes, enz. Wat voor Kieftenbeld geldt , dat gaat ook op voor Antonia: de man kan de 60 m. met de bal in een Olympisch record lopen, maar alleen dat. FC groningen moet voor woensdag heel anders spelen, anders worden ze fysiek afgetroefd door die bomen van Vitesse. Geef Hoesen een basisplek, kan Deleu nog even die bankgarantie opeisen.

U moet eerst inloggen of registreren om een reactie te plaatsen!